V.l.n.r.: Mariska Piek, bestuurslid, Jan Holtrigter, penningmeester, Riske Legtenberg, bestuurslid, Harry Jansen, secretaris, Ingrid Keizer, voorzitter. Foto: PR
V.l.n.r.: Mariska Piek, bestuurslid, Jan Holtrigter, penningmeester, Riske Legtenberg, bestuurslid, Harry Jansen, secretaris, Ingrid Keizer, voorzitter. Foto: PR

Stichting Vordens Belang officieel een feit

Algemeen

VORDEN - Maandag 12 juni was een memorabele dag voor het bestuur van Vordens nieuwste stichting Vordens Belang. Aan de stamtafel van De Herberg werd onder toeziend oog van notaris G.J. Hulleman, na de gebruikelijke voorlezing, de akte ondertekend. Door Patricia ten Barge en René Brummelman van De Herberg werd alles tot in de puntjes verzorgd, met diverse drankjes en specifieke Vordense producten.

Het prille bestuur was al geruime tijd bezig de verschillende belangen in Vorden te volgen, maar vanaf heden is Vordens Belang voor inwoners een serieuze en officiële gesprekspartner. Als structuur is samen met de notaris gekozen voor een stichting. "Wij zijn op zoek naar zoveel mogelijk ondersteunende leden. Het 'lidmaatschap' is vrijblijvend maar een vrijwillige bijdrage kan ons helpen de zaken kostendekkend te krijgen. Overigens heeft De Herberg als éérste een donatie in onze kas gedaan.", zo laat secretaris Harry Jansen weten.

Aanleiding oprichting
Zoals enige tijd geleden al gememoreerd is het 'kunstwerk' op de nieuwe rotonde de aanleiding geweest van deze oprichting. Na verschillende vergaderingen is uiteindelijk het bestuur gevormd. Ingrid Keizer heeft de taak als voorzitter op zich genomen terwijl Jan Holtrigter als penningmeester fungeert. Harry Jansen is de secretaris en samen met de leden Riske Legtenberg en Mariska Piek vormen zij het huidige bestuur.

Het nieuwe bestuur is nog niet compleet, we zijn nog op zoek naar enkele jonge leden die veelal weten wat er speelt in het dorp. Aanmelden kan altijd, waarna je uitgenodigd wordt voor een kennismaking. In de laatste acht maanden heeft het bestuur kennis gemaakt met de verschillende DBO's in Bronckhorst alsmede met verschillende stichtingen en werkgroepen. Hierdoor is een beeld gevormd waarop het werk zich kan toespitsen.

Wat wil Vordens Belang
Het hoofddoel is om de aantrekkelijkheid en leefbaarheid in Vorden te verbeteren in de breedste zin van het woord en dus opkomen voor het algemeen belang van het dorp en het buitengebied. Hiertoe wordt wonen, recreëren, natuur, werken en naar school gaan gerekend. Stichting Vordens Belang wil hierin een duidelijke rol spelen door middel van inventariseren, adviseren, coördineren, stimuleren en ook initiëren. Het gaat om kansen zien maar ook om bedreigingen tegengaan. "Wij willen netwerken en een laagdrempelig aanspreekpunt zijn voor de inwoners, ondernemers, gemeente en maatschappelijke partijen.", zo laat het bestuur weten.

Spreekuur
Vordens Belang houdt samen met de gebiedsambtenaren van de gemeente Bronckhorst maandelijks een inloopmoment. Dit spreekuur wordt iedere tweede woensdag van de maand gehouden van 13.30 tot 15.30 uur bij Van Sinckel. Voor deze combinatie is gekozen vanuit efficiëntie en gezamenlijk is ervoor gekozen om een zo laagdrempelig mogelijke ontmoeting te verkrijgen. Zit u met een vraag, stap naar binnen en Vordens Belang zal zich inzetten op een adequate wijze voor u de juiste richting te bepalen.

Er is ook rekening gehouden met mensen die niet in de gelegenheid zijn om dit inloopmoment te bezoeken. U kunt op de Facebookpagina 'Vordens Belang' een bericht achterlaten of een mail sturen naar vordensbelang@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant