Germa ten Duis, Antoinette Timmer, Gerda Klein Geltink en Annie Meijer zijn tevreden over het nieuwe KunstBus programma. Foto: Liesbeth Spaansen
Germa ten Duis, Antoinette Timmer, Gerda Klein Geltink en Annie Meijer zijn tevreden over het nieuwe KunstBus programma. Foto: Liesbeth Spaansen

KunstBus Vorden gaat rijden voor iedereen

Algemeen

VORDEN – De KunstBus Vorden gaat weer rijden. De (vernieuwde) commissie heeft weer een mooi programma samengesteld: een museum, musical, cabaret, toneel en een concert, voor iedereen keuze genoeg. Inderdaad, voor iedereen: de leeftijdsgrens bestaat niet meer. "Neem gerust je (klein)kinderen mee", lacht Antoinette Timmer.

Door Liesbeth Spaansen

Om meer mensen te kunnen laten genieten van het programma dat de KunstBus Vorden biedt, heeft de commissie besloten de leeftijdsgrens te laten vervallen. "We vinden het belangrijker om met een bus vól geïnteresseerden op pad te gaan, dan met een halve bus van een bepaalde leeftijd", legt Antoinette Timmer, commissielid van het eerste uur, uit. Daarnaast zijn er plannen om in het volgende seizoen samen te gaan werken met de KunstBus Ruurlo. De commissie heeft dit jaar afscheid genomen van Lamien Nijhoff. "Jammer, zij was een goede kracht, maar we zijn dankbaar voor al het werk dat zij in de afgelopen acht jaren voor de KunstBus heeft gedaan." De commissie bestaat nu uit Antoinette Timmer, Annie Meijer, Gerda Klein Geltink en nieuwkomer Germa ten Duis. Germa woont al vanaf 1978 in Vorden en gaat graag naar het theater. Als kunsthistorica kent Antoinette alle musea in de buurt. Zij vertelt in de bus over de bestemming. De bus vertrekt vanaf vier opstapplaatsen: Museum voor Heiligenbeelden in Kranenburg, de Dorpskerk aan de Dorpsstraat en de Wehme in Vorden en de rotonde Beeklaan in Wichmond-Vierakker.

De KunstBus Vorden gaat voor de negende keer rijden, het programma van seizoen 2017-2018 is rond. De werkgroepleden gaan binnenkort de folders met inschrijfformulieren rondbrengen. Deze kunnen ingevuld worden gebracht bij Stichting Welzijn Vorden in het Dorpshuis, voor 14 augustus 2017. Na de inschrijftermijn krijgen de mensen een ontvangstbevestiging, later een informatiebrief met de tijden en opstaptijden van de bus.

Programma: 21 september: Een dagje terug in de tijd, Openlucht Museum Arnhem; 30 november: Musical Vamos, Theater Amphion Doetinchem; 11 januari: Muziek en Theater van Het Groot Niet Te Vermijden, Theater Hanzehof Zutphen; 28 februari: Toneel van Anne Wil Blankers, 'Wat ik moest verzwijgen', Theater Amphion Doetinchem en 12 april: Klassiek concert Het Gelders Orkest, Theater Hanzehof Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant