Groep vier van school De Vordering won de orginaliteitsprijs op de slotavond van de vierdaagse. Foto: Johan Bolink.
Groep vier van school De Vordering won de orginaliteitsprijs op de slotavond van de vierdaagse. Foto: Johan Bolink.

Groep vier school De Vordering mooist uitgedoste wandelgroep

VORDEN – "Hallo jongens en meisjes. Nog even geduld. Er staat een enorme lange rij bezoekers voor de toegangspoort van het festivalterrein." Maar na een kleine vijf minuten wachten kon Monique Sleumer van VV Vorden alsnog het startsein aan de muzikanten van Harmonie Vorden geven om vanaf het Kulturhus de grote stoet van zeshonderd wandelaars, die vorige week aan de vijftigste editie van de Avondwandelvierdaagse deelnamen, in beweging te zetten om hen in hun kielzog mee naar het festivalterrein van Mañana Mañana bij Kasteel Vorden te nemen. Want daar zouden de wandelaars donderdagavond op de slotavond van de vierdaagse met alle egard worden ontvangen en de nodige prijzen worden uitgereikt.

Door Jan Hendriksen

Maar dan. Terwijl de muzikanten op de Hosterkamp de oprijlaan naar het kasteel bewust op verzoek van de festivalorganisatoren voorbij lopen marcheren de jeugdige wandelaars van VV Vorden de oprijlaan naar het kasteel op. En dat is nu juist niet de bedoeling. In allerijl worden door medewerkers van Mañana Mañana prikkeldraden doorgeknipt en enkele weidepalen gesloopt. Zo kunnen de wandelaars tussen de geparkeerde auto's door het weiland alsnog achter de muzikanten aanlopen en worden de wandelaars middels een achteringang naar het festivalterrein geleid.

Daar ontstaat zoals wethouder Jan Engels van de gemeente Bronckhorst het omschrijft een 'mooie georganiseerde chaos'. Maar geen kniesoor die daarom maalt. Het is al bijzonder dat de wandelaars door de organisatoren van Mañana Mañana op het terrein worden ontvangen. En dat aan het slot van een uitermate succesvol verlopen gouden editie van de vierdaagse. Naast de groepen van de Vordense basisscholen Het Hoge, Dorpsschool, De Vordering, De Kraanvogel uit Kranenburg en De Garve uit Wichmond namen ook jeugdleden van VV Vorden, volleybalvereniging Dash en bewoners en cliënten van De Enk, De Wehme en Urtica De Vijfsprong deel. Goed voor in totaal ruim zeshonderd wandelaars die de keus hadden uit twee afstanden: vijf en tien kilometer. Die laatste afstand hadden beide Vordense vriendinnen Melissa Wesselink (20) en Annelijn Uittenbroek (20) ook gewandeld. Het tweetal nam voor de veertiende keer deel. Na onze basisschooltijd wandelen we steevast met ons tweeën mee", zo verklaarde Melissa hun deelname.

Een mooie georganiseerde chaos

Abraham en Sara
In het kader van de vijftigste editie had de organiserende Avondwandelvierdaagsecommissie van VV Vorden bestaande uit Jolanda
Wabeke, Monique Sleumer, Sabine Groot Wassink en Janneke Hiddink dit jaar een extra prijs ingesteld. Naast de groepen die het 'mooist en meest uniform' wandelde was er ook een prijs voor de groep die zich het meest ludiek met accessoires op de slotavond had uitgedost. En dat was groep 4 van school De Vordering. Evenals de andere leerlingen van deze school hadden de kinderen zich als Abrahams en Sara's uitgedost. Inclusief rimpels en rollators. Maar als groep droegen ze een kleurige vlag. En dat had de doorslag gegeven. Suzan Horsting (10) uit groep vier was als een 'echte' Sara uitgedost inclusief de wandelstok van haar opa. Broertje Peter (8) was als Abraham verkleed. Tot de 'meest uniforme wandelende groep' bij de vijf kilometer werd de groep van woonzorgcentrum De Wehme en Hackforterhof uitgeroepen. Dagelijks namen onder leiding van de verzorgden Ineke Simons en Gerrie Spijers dertien cliënten in rolstoelen, voortgeduwd door personeelsleden en diverse vrijwilligers deel aan de vierdaagse. Bij de tien kilometer werden de jeugdvoetballers van D1, D2 en D3 van VV Vorden als de 'meest uniform wandelende groep' tot winnaar uitgeroepen.

Oprichter
Wethouder Jan Engels zou de oprichter van de Avondwandelvierdaagse Ap Sikkens donderdagavond ook in het zonnetje zetten. Maar door de 'mooie georganiseerde chaos' ging dat helaas niet door. Ap Sikkens werd door de Avondwandelvierdaagsecommissie van VV Vorden afgelopen dagen alsnog bezocht en in het zonnetje gezet.

Alle wandelaars en groepen werden van 'bovenaf' door de huisfotograaf van VV Vorden Johan Bolink gefotografeerd. De foto's zijn te zien via de website.


www.johanbolink.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>