Liederen van Max Reger en Johann Sebastian Bach in de Dorpskerk

Vorden - Donderdagmiddag 13 juli vanaf 15.30 uur vindt er weer een Toeristenconcert plaats in de Dorpskerk. Gert Oldenbeuving, oud stadsbeiaardier van Zutphen en Lochem speelt in dit concert op het Lohmanorgel. Hij begeleidt daarbij de tenor Maarten Romkes.

Een programma dat gerust een 'rustpunt' in de veelzijdige programmering van deze succesvolle serie korte concertjes genoemd mag worden.

Vijf liederen van Johann Sebastian Bach (1685-1750) met o.a. het mooie Gute Nacht uit het motet 'Jesu meine Freude'. Daarna zes liederen van Max Reger (1873-1916) met een geheel andere stijl maar met dezelfde strekking als die van Bach. Zoals onder andere Heimweh uit de 'Zwei Geistliche Lieder' en Ich sehe dich in tausend Bildern (opus 105,1).

Maarten Romkes
Maarten Romkes (1984) begon op zijn zesde met slagwerklessen bij de plaatselijke muziekvereniging. Pas tijdens zijn klassieke slagwerkstudie aan het Prins Claus Conservatoruim, ruim tien jaar later hervond hij zijn interesse voor koorzang en besloot hierin verder te gaan. Met de Schola Liturgica zong hij vanaf 2001 jaarlijks diensten in Engelse kathedralen, waaronder York Minster, St. Pauls en Westminster Abbey. In deze periode kwam ook de interesse voor koordirectie. De kerkmuziek heeft Maarten verkend met het mede door hem opgerichte Vocaal Herenensemble Camerata Trinitati, waar hij naast Tenor ook muzikaal leider van het ensemble is.

Als zanger is Maarten betrokken geweest bij projecten van het Laurens Collegium Rotterdam?en The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands, en heeft hij o.a samengewerkt met Ton Koopman en Jos van Veldhoven.

Gert Oldenbeuving
Gert Oldenbeuving (1946) was tot 1 mei 2013 stadsbeiaardier van Zutphen, Lochem en tot zijn pensionering (2011) ook de vaste bespeler van de beiaarden in Groenlo, Winterswijk en Nijmegen. Als cantor-organist was hij van 1986 tot 2012 verbonden aan de Oude St. Helenakerk in Aalten. Gert Oldenbeuving was 12 jaar voorzitter van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging. Hij concerteerde op nagenoeg alle belangrijke beiaarden in Europa, Amerika en Japan. Vele malen was hij jurylid bij nationale- en internationale beiaardwedstrijden. Ruim twintig jaar was hij docent beiaard aan de Muziek Akademie in het Poolse Gdansk. Hij is ereburger van deze stad en ontving voor zijn inzet voor de beiaardcultuur in Polen "Het Gouden Kruis van Verdienste" van de Poolse regering in het bijzijn van oud-president Lech Walesa. Gert Oldenbeuving is sinds enkele jaren voorzitter van de Stichting Henrick Baderorgel in Zutphen.

Het concert zal ongeveer 16.15 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage na afloop op prijs gesteld.


www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl


Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>