Het Staffa Trio bestaat uit Symone Boerstoel en Angela en Mark Kreeftmeijer. Foto: PR
Het Staffa Trio bestaat uit Symone Boerstoel en Angela en Mark Kreeftmeijer. Foto: PR

Zomercarrousel-avond met het Staffa Trio

Algemeen

VORDEN/LINDE – Klassieke (kamer)muziek staat woensdagavond 19 juli op het programma van de zomercarrousel, dit keer verzorgd door het Staffa Trio, bestaande uit Symone Boerstoel en Angela en Mark Kreeftmeijer.

Het Staffa Trio bestaat sinds 2013. Staffa is afgeleid van het Schotse eiland Staffa, waar Felix Mendelssohn na een bezoek de beroemde ouverture 'Fingal's Cave' schreef, ook welbekend geworden onder de nam 'Die Hebriden'. Het Staffa Trio speelt kamermuziek in originele bezetting en bewerking, van barok tot de 20ste eeuw en heeft repertoire van koffieconcert tot avondvullend programma. Zij vullen hun muziek met toelichtingen aan bij de te spelen werken.

Symone Boerstoel (Vorden) studeerde viool aan het Twents Conservatorium en bij Jaap van Zweden. Als vioiste speelt zij in diverse (project)orkesten en speelt zij regelmatig bij het Dordts kamerorkest, een professioneel begeleidingsorkest. Daarnaast speelt zij regelmatig solo en is zij concertmeester en artistiek leider van symfonieorkest 'La Sinfonia Contea'. Tevens is zij als viooldocente verbonden aan de muziekschool Kunstwerk! Het Musiater.
Mark Kreeftmeijer studeerde piano bij Willy Muller en Alwin Bär aan het Utrechts Conservatorium. Later volgde hij jarenlang lessen bij Tan Crone in Amsterdam en legde zich toe op pianobegeleiding en kamermuziek.
Angela Kreeftmeijer studeerde aan het Rotterdams Conservatorium klarinet bij Jan Jansen en basklarinet bij Henri Bok. Zij speelde in het Rotterdamse koorbegeleidingsorkest Kamerorkest Continuo, De Koninklijke Militaire Kapel en het Doelenensemble. In 2008, 2011 en 2015 speelde zij bij een theatertour van Joep Onderdelinden: 'De Kleine Kerstman'.

Dit optreden is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint woensdagavond 19 juli om 20.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro. Kaarten kunnen via de website worden besteld, maar ook aan de zaal worden gekocht. Op de website staat tevens het volledige najaarsprogramma van het theater.

Gedurende het zomerseizoen verzorgt Theater Onder de Molen gedurende acht weken op de woensdagavond tussen 20.00 uur en ca. 22.00 uur voorstellingen onder de naam 'zomercarrousel'. Onder het genot van een kopje koffie of thee met eigengemaakte molenkoek worden de gasten ontvangen voor hopelijk een heerlijk avondje uit. Het theater hoopt dat dit tevens een mooie gelegenheid biedt voor spontane contacten tussen 'toeristen' en lokale bewoners van onze mooie Achterhoek.


www.theateronderdemolen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant