Team Barren Racing uit Vorden met Koolen, Wentink, Vruggink en Ten Harkel. Foto: Henk Teerink
Team Barren Racing uit Vorden met Koolen, Wentink, Vruggink en Ten Harkel. Foto: Henk Teerink

Kees Koolen aan de leiding in het Wereld Kampioenschap rally voor quads

VORDEN - Het wereldkampioenschap Cross Country rally 2017 voor motoren en quads gaat over vijf wedstrijden en is qua omstandigheden vergelijkbaar met de Dakar rally. Iedere wedstrijd bestaat uit een proloog van drie tot vijf minuten, gevolgd door vijf zware etappes door onherbergzaam gebied en woestijnen. Elke etappe is gemiddeld 300 kilometer waar de rijders vier tot zes uren over doen.

Vordenaar Kees Koolen gaat na vier wedstrijden die verreden zijn in Abu Dhabi, Qatar, Chili en Argentinië aan de leiding. Zesvoudig wereldkampioen en voormalig Dakar Winnaar Rafael Sonik uit Polen en Alexis Hernandez afkomstig uit Peru staan tweede en derde in het algemeen klassement.                                                                                                        

De laatste wedstrijd in Argentinië kende een sterk deelnemersveld van 33 quads en werd door Koolen op de tweede plaats afgesloten. De eerste zes rijders in de uitslag van Argentinië hebben met uitzondering van Koolen allen op het podium gestaan in einduitslagen van vorige Dakar edities. De voornaamste reden voor Koolen om dit jaar mee te doen aan het wereldkampioenschap is het testen van de door Gerben Vruggink en hem gezamenlijk nieuw ontwikkelde rally quad met daarin een 690cc KTM motorblok. Het nadrukkelijke doel van Koolen is een podiumplek in de volgende Dakar editie in januari 2018 en "Alleen door jezelf in echte wedstrijden op het hoogste niveau te meten met de wereldtop kom je er achter of je zelf en je materiaal klaar zijn om op dat niveau mee te kunnen strijden," aldus Koolen. Gerben Vruggink uit Vorden en Ronald Wentink uit Ruurlo gaan om beurten een week mee als monteur tijdens de wedstrijden. Lars ten Harkel uit Zutphen verzorgt de organisatie en logistiek voor, tijdens en na de rally's.

De laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt in oktober verreden in Marokko en het Barren Racing hoopt daar de WK-titel binnen te kunnen halen. "Dat zou een mooi opsteker zijn voor de aanstaande Dakar rally," aldus Koolen.

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>