Zondagse wandeling bij landgoed Suideras

WICHMOND/VIERAKKER- Het Suideras ligt in een prachtig park met hoog opgaande bomen, rechts van de weg van Vierakker naar Wichmond. Het landgoed ligt nog juist op het gebied van de oude buurschap Vierakker tegen de grens van Wichmond aan. Het Huis Suideras zelf ligt net voor de Sint Willibrorduskerk van Vierakker, die aan de andere kant van de weg staat. Suideras wordt particulier bewoond en is daarom niet te bezichtigen. Het Huis is van de weg af, over de vijver heen, goed te zien.

Natuurorganisatie IVN organiseert hier op zondag 10 september een mooie wandeling van ongeveer twee uur. Deze begint in het toegankelijk gedeelte van het park. Vervolgens gaan de natuurgidsen de deelnemers voor door een rivierenlandschap met bos en weilandjes omzoomd met meidoornhagen rondom het landgoed. Houtsingels vormen een prachtig coulissen landschap. Bij het landhuis zijn ook meerdere vijvers te zien. Op het Suideras hebben veel families gewoond, van wie de bekendste oud minister-president en Tweede Kamervoorzitter Jhr. Ruijs de Beerenbrouck is. Toen hij in 1936 plotseling overleed, werd hij in Vierakker onder grote belangstelling van vele prominenten begraven. Onderweg tijdens de wandeling is er een stop met koffie/thee à 50 eurocent per persson.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Aanmelden is niet nodig. Onderweg moet men een hek over. Honden kunnen dit keer niet mee. De wandeling start om 14.00 uur bij het Ludgerusgebouw, Vierakkersestraatweg 37 in Vierakker. Inlichtingen via mail of telefoon bij hoofdgids Wim van den Brink.


06 46124629

graafschap@ivn-doij.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>