Toine Gierkink op weg naar punten. Foto: Henk Teerink
Toine Gierkink op weg naar punten. Foto: Henk Teerink

Punten voor Hamove clubrijder Victor Steeman in Misano Italië

Algemeen

OSCHERSLEBEN/MISANO - Victor Steeman pakt vier punten in de Red Bull MotoGP Rookies Cup tijdens de Grand Prix van San Marino. MotoGP-rijder Sam Lowes die begeleid wordt door Torleif Hartelman crashte maar liefst vijf keer in Misano. De race werd gewonnen door Marc Marquez.

Het werd niet het weekend voor Sam Lowes in Misano. De Aprilia-rijder crashte gedurende de trainingen al vier keer in de MotoGP. In de race op een kleddernatte baan crashte Lowes opnieuw. Lowes reed een knappe race en zat in de top tien totdat hij onderuit ging. De spannende race werd gewonnen door Marc Marquez, die hierdoor nu samen met Andrea Dovizioso het MotoGP kampioenschap aanvoert. Ook de Moto3 en Moto2 race werden verreden op een natte baan. Bo Bendsneyder crashte toen hij in vierde positie lag. De Nederlander pakte zijn KTM weer op en finishte alsnog op een keurige zesde plaats. Romano Fenati won voor zijn thuispubliek in de Moto3. Dominique Aegerter was de sterkste in de Moto2-wedstrijd.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup reed één wedstrijd op het circuit van Misano. Normaal gesproken rijdt deze talentencompetitie twee races in een weekend, maar omdat na de MotoGP in San Marino ieder jaar alle toeschouwers de baan opstromen is er op zondag geen Red Bull Rookies race. Hamove-lid Victor Steeman kwalificeerde zich als vijftiende. In de race kwam de 17-jarige Steeman in een grote groep terecht voor de negende positie. Na een mooi gevecht kwam hij op een twaalfde plaats over de finish, waardoor Steeman vier punten scoort voor het kampioenschap. De Japanner Ai Ogura won de race. In het weekend van 22 t/m 24 september staan de laatste races van het seizoen gepland op Motorland Aragon.

Een week eerder kwam het Duitse Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM) kampioenschap in actie op het circuit van Oschersleben. Danny de Boer zorgde in de IDM Superbike klasse voor een knappe prestatie. De Boer kampt nog met vervelende vermoeidheid klachten, maar wist ondanks dat een tweede en derde plaats te scoren. De Boer kwam na beide races compleet uitgeput over de finish. Zijn Duitse teammaat Markus Reiterberger won de beide races in Oschersleben.

Regionale rijder Toine Gierkink reed in de Yamaha R3 Cup. Eén race werd verreden op een droge baan en tijdens de tweede manche was het asfalt nat. Ondanks deze wisselende omstandigheden scoorde Gierkink in beide races een zesde plaats. Gierkink staat ook op een zesde positie in de tussenstand. De wedstrijden werden gewonnen door Joep Overbeeke en Dennis Koopman. In het weekend van 29 t/m 1 oktober is de laatste ronde van het IDM kampioenschap met de Yamaha R3 Cup op Hockenheim.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant