De Millennium Showband heeft altijd zin in een feestje. Foto: PR
De Millennium Showband heeft altijd zin in een feestje. Foto: PR

Baakse Kermis 2017 - 114e editie

BAAK - De 114e editie van de Baakse Kermis staat voor de deur, en ook dit jaar staat de grote tent op het bekende feestterrein. Drie dagen dansen, meezingen en gewoon ouderwets genieten van een gevarieerd aanbod van veelzijdige en verrassende live-acts. Voor in de feesttent, Café Herfkens, Het Wapen van Baak is voor jong en oud een mooi programma samengesteld.

Programma feesttent
Zaterdagavond 30 september vanaf 21.00 uur knallen dance, rock en hiphoptracks live door de speakers zodra Popgunnn het podium betreedt. Van headbangers van Metallica tot meezingers van Avicii, van bouncers van Jay Z en The Prodigy tot de 90's Classics van 2Unlimited en Peter Andre. Na het denderend optreden op de Baakse Kermis 2016 zijn ze op veler verzoek weer terug om ook dit jaar een show neer te zetten. Als vaste begeleidingsband van de wereldberoemde 90's act '2Unlimited' was de band ook de afgelopen drie jaar te zien in onder andere Sportpaleis Antwerpen, Goffertpark Nijmegen, Malieveld Den-Haag en meerder 90's Festivals in Scandinavië.

Zondag 1 oktober treedt Spot zowel om 15.00 uur als om 21.30 uur op in de feesttent.  Direct na de optocht starten zij met spelen in de feesttent. Wanneer 's avonds de prijsuitreiking geweest is, zijn ze er weer voor een energieke avond vol beweging en bekende nummers.

Na het traditionele vogelschieten op maandag 2 oktober om 13.30 uur, zal de Millennium Showband de boel overnemen met enthousiasme, kameraadschap en liefde voor muziek.

Programma bij Café Herfkens
Zondag 1 oktober en maandag 2 oktober kunnen liefhebbers bij Café Herfkens terecht voor een warme hap. Beide dagen is er vanaf 18.00 uur een buffet in de zaal.

Maandag 2 oktober vanaf 19.00 uur is Kennéh, dé Nederfolkband uit de Achterhoek, te horen bij Café Herkens. Inmiddels is Kennèh uitgegroeid tot een volwaardige festivalband. Bewijs hiervan werd geleverd tijdens energieke optredens op festivals als De Zwarte Cross, Huntenpop en De Nijmeegse Vierdaagse Feesten. Binnenkort kunnen ze hier de Baakse Kermis aan toevoegen.

Programma bij Het Wapen van Baak
Zondag 1 oktober en maandag 2 oktober kan men op beide dagen vanaf 18.00 uur bij Het Wapen van Baak terecht voor een warme hap. Wie verzekerd wil zijn van een plekje, kan vooraf reserveren.

Zaterdag 30 september vanaf 20.00 uur staat de enthousiaste groep ervaren muzikanten en zangers van The Full Circle Band weer samen op het podium, met een repertoire van West-Coast Music en Country Rock. zoals CSNY, Flying Burrito Brothers, The Band, CCR en Poco.

Zondag 1 oktober vanaf 15.00 uur brengen Maarten en de Rinaldo's heerlijke rock 'n roll om bij  mee te swingen. Drummer Maarten Oonk zocht in het verleden de samenwerking met drie Epenaren, die toevalligerwijs allen exact dezelfde doopnaam hebben: Rinaldo. Zo ontstond de logische naam van het collectief Maarten en de Rinaldo's. 

Maandag 2 oktober vanaf 14.00 uur staat pop- en rockband CU Rockband op het podium. Annemiek, Ivo, Hans, Maarten en André verzorgen een complete show met levendigheid op het podium, gevarieerde muziekkeuze, aangevuld met uitstekende zang. 

Het vat leegmaken is inmiddels een traditie. Dinsdag 3 oktober wordt de kermis afgebouwd, maar niet zonder een goede afsluiter, met vanaf 12.00 uur een speciaal optreden tijdens het vat leegmaken. 

Drie dagen vol activiteiten
Zaterdag 30 september om 13.00 uur vindt de kermisviering bij de St. Martinuskerk plaats met aansluitend gratis koffie en cake in de feesttent. Van 14.00 tot 17.00 uur kan men genieten van Boak's Got Talent. Iedereen die wat leuks of moois kan mag zich hiervoor opgeven. Voor jong en oud zijn er verder leuke spelletjes te doen in en rond de feesttent, zoals kegelen, boogschieten, 'schijt je rijk', windbuks schieten, Rad van Fortuin, boodschappendoos, springkussen, jeugd vogelschieten (10 - 16 jaar) en voor de kleinsten tot vier jaar een grabbelton.

Zondag 1 oktober vanaf 14.00 uur is er de optocht met versierde praalwagens, diverse muziekkorpsen, vendeliers en het koningspaar van 2016.

Maandag 2 oktober vinden vanaf 11.00 uur de volgende activiteiten plaats: vogelschieten, vogelgooien, schijfschieten, lepeltjesschieten, boogschieten en kegelen, boogschieten voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en kegelen voor kinderen van groep 1 t/m 5. Dit alles onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Nieuw Leven. Vanaf 14.00 uur is het tijd voor een beetje gekkigheid tussendoor met de Zwemflippers race.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina. 


www.facebook.com/baaksekermis

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>