Lindesfeest 2017 in teken van vernieuwing

LINDE – Dit jaar zal het Lindesfeest van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 september in het teken staan van vernieuwing. Naast een nieuw verfrissend logo, zal men tijdens het feest kunnen ervaren dat het Lindesfeest met nieuwe ideeën is opgezet om het mee te laten gaan met de tijd. Ook is er besloten om de organisatie en catering volledig in eigen beheer te houden. Tevens zullen de festiviteiten worden uitgebreid met onder andere een fietsoriënteringsrit op zondagmiddag 17 september waarbij er na afloop gezellig een dansje gewaagd kan worden. Natuurlijk is de muziek al vastgelegd en zijn de toneelspelers van de Toneelclub Linde al volop bezig met het repeteren.

Door Jan Hendriksen

Al vanaf eind mei is de spelersgroep van Toneelgroep Linde samen met regisseur Henk Broekgaarden volop aan het repeteren om op donderdagavond 21 september in de feesttent van Volksfeest Linde de doldwaze klucht 'hielemaol Hoteldebotel' van de schrijver Henk Roede succesvol voor het voetlicht te brengen. De toneelvoorstelling begint die avond om 19.30 uur.

'Bertus en Sientje hebben al jaren een klein hotelletje 't Wapen van Linde op een prachtige plek midden in de Lindese bossen. Nu ze wat op leeftijd zijn willen ze het hotelletje wel verkopen om van hun welverdiende pensioen te kunnen genieten. Het hotel staat al een tijdje te koop en eindelijk is er iemand die interesse heeft voor hun hotel. Alles moet dan ook uit de kast gehaald worden om een perfecte indruk te maken. Dat valt niet mee. Bertus en Sientje hebben de laatste jaren de boel behoorlijk laten versloffen. Ook is het personeel, de kokkin, tuinman, kamermeisje en piccolo, misschien niet helemaal geschikt voor het werk wat ze moeten doen.'

De spelersgroep van Toneelgroep Linde bestaat dit jaar uit: Jannie Tuinman, Herbert Hulstijn, Janny Haaring, Dianne Mombarg, Frank Bouwmeester, Bert Tuinman, Nettie Arfman, Michelle Meijerink, Bastiaan Meijerink, Marisca Hissink, Marieke Tuinman en Martin ten Have. Souffleuse is Joke ten Have en de grime wordt verzorgd door Gerrie Harmsen en Ina Wesselink.

Vogelschieten
'Wie wordt de nieuwe schutterskoning?' Dat is de grote vraag op vrijdagavond 22 september. Tijdens het spannende, maar sportieve vogelschieten wordt door jong en oud gestreden om deze titel. Daarnaast schieten de jongste Lindenaren op een eigen vogel en gooien de vrouwen met houten knuppels om zich tot Knuppelkoningin te laten kronen. Als de schutterskoning(in) het laatste schot heeft gelost kan het feest beginnen. Er wordt geproost en gedanst door alle Lindenaren met Trio the Band.

Volksspelen
Zaterdagmiddag 23 september vinden de volksspelen plaats. Dit jaar met nieuwe spelen voor jong en oud zoals onder meer spijkerbroek hangen, bananenspel, reuze sjoelbak en nog veel meer. Op vernieuwende wijze zal zaterdagavond het Tentfeest plaatsvinden. De band Super Sundays en DJ Bacchie vullen afwisselend de avond. Super Sundays heeft een breed en up-to-date repertoire en schakelt in hoog tempo moeiteloos tussen verschillende nummers en genres. DJ Bacchie zal er nog een schepje bij boven op doen zodat de hele avond de voetjes van de vloer kunnen.

Voor meer informatie, kijk op de website.


www.volksfeestlinde.nl

Reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactnoord.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=723,724,725" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>