Schilderij van Jürgen Marose. Foto: PR
Schilderij van Jürgen Marose. Foto: PR

Indrukwekkend werk van Jürgen Marose en Hugo Pasman

Algemeen

VORDEN - Van 15 oktober tot en met 19 november 2017 exposeren de beeldend kunstenaars Jürgen Marose (Essen) en Hugo Pasman (Zutphen) nieuw werk in Galerie Agnes Raben in Vorden. Stilte en Schwung belooft een spannende duo-expositie te worden. De ruimte en het licht vormen de verbindende thema's in hun werk. De expositie opent op zondag 15 oktober om 15.00 uur in de galerie aan de Nieuwstad 20.

Jürgen Marose maakt gelaagde en dynamische schilderijen van overweldigende landschappen met figuren daarin. Jürgen Marose (1952 Emmerich/Rhein) studeerde vrije grafiek en schilderkunst aan de Universität Essen / Folkwang-Schule (1985-1990).

Hugo Pasman verbeeldt in zijn olieverfschilderijen de stilte die hij ervaart in Romaanse kerken en abdijen. Hij schildert het licht en de ruimte, maar ook de reflecties in de vloeren van deze oude gebouwen. Naast kerkinterieurs toont hij berglandschappen in Oost-Indische inkt. Hugo Pasman (Utrecht 1951) genoot zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht (1973–1978).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant