De deelnemers ontvingen het IVN Gastheer van het Landschap certificaat uit handen van Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme. Foto: PR
De deelnemers ontvingen het IVN Gastheer van het Landschap certificaat uit handen van Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme. Foto: PR

Ondernemers ontvangen certificaat 'IVN Gastheer van het Landschap'

Algemeen

BRONCKHORST - Maandag 9 oktober ontvingen 25 horeca- en recreatieondernemers uit de gemeente Bronckhorst het IVN Gastheer van het Landschap certificaat uit handen van Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme.

In het programma, georganiseerd door IVN Gelderland, leerden de ondernemers in vier bijeenkomsten over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de diverse landschapstypen in Bronckhorst, de bijzondere landgoederen in de gemeente en de oorsprong en ontwikkelingen van de Oude IJssel. Met het programma leren de deelnemers niet alleen het gebied, maar ook elkaar beter kennen. De ondernemers zijn nu de ambassadeurs van het gebied en dragen dat actief uit. "De kracht van deze regio zit in samenwerking, want alleen in gezamenlijkheid kunnen we het gebied op de kaart zetten" aldus Manuel Hezeman.

Tijdens het programma, wat mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Gelderland, gemeente Berkelland en Achterhoek Toerisme, leren de ondernemers alles over de bijzondere natuurparels en natuurgebieden in Bronckhorst. Zodoende zijn de 25 horeca- en recreatieondernemers toegerust om de belangrijkste informatie over het landschap en de natuur door te kunnen geven aan hun gasten. Tijdens de veldexcursie afgelopen maandag werd als afsluiting van het programma de omgeving verkend. De opgeleide IVN Gastheren maakten wandelingen door natuurgebied Hekenbroek, de Kruisbergse bossen en het Besselderbos.

Bij de titel 'IVN Gastheer van het Landschap' hoort ook het gevelbordje. De eerste ideeën voor gezamenlijke arrangementen zijn er al: de ondernemers zijn van plan samen een aspergetocht en een 'voor het oprapen'-arrangement te organiseren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant