Nadat in een eerder stadium het grondwerk voor de fundering was gerealiseerd, werden vorige week de funderingspalen geboord voor de woningen. Foto: Jan Hendriksen
Nadat in een eerder stadium het grondwerk voor de fundering was gerealiseerd, werden vorige week de funderingspalen geboord voor de woningen. Foto: Jan Hendriksen

Start nieuwbouwproject Kranenburg

Algemeen

KRANENBURG – Dijkman Bouw BV uit Warnsveld is begonnen met de nieuwbouw van vier twee-onder-een-kap woningen in het nieuwbouwproject Ruurloseweg-Eikenlaan in Kranenburg. Nadat in een eerder stadium het grondwerk voor de fundering was gerealiseerd werden donderdagmorgen 16 november de funderingspalen geboord voor de woningen.

Door Jan Hendriksen

Er zijn in het nieuwbouwplan nog twee-onder-een-kap woningen en een vrijstaande woning te koop via Van Zeeburg, Luimes & Lebbink Makelaars in Hengelo Gld. Het nieuwbouwplan betreft in totaal een zestal twee-onder-een-kap woningen met verschillende optiemogelijkheden (onder andere bijkeuken, slaap- en badkamer op begane grond, verlenging garage), alsmede een vrijstaande woning met garage/berging die optimaal geïsoleerd zijn. De woningen worden gerealiseerd volgens de eisen van het bouwbesluit. Plafondhoogte 2,60 meter, brede trappen en een zeer riante woonbeleving.

De nieuwbouwlocatie heeft een lange historie. Zo exploiteerde de familie Schoenaker in het verleden jarenlang het alom bekende Café Schoenaker die naast een café, restaurant en zaal uit een bakkerij en supermarkt bestond. De laatste exploitatie van het voormalige horecapand betrof pannenkoekenhuis Papa Beer. De eerste gesprekken van Dijkman Projecten met de gemeente Bronckhorst over het perceel voor de nieuwbouw, dat in eigendom van de Veluwse Vastgoed Combinatie was, dateren uit 2013. Directeur Jan Dijkman van Dijkman Projecten BV, die het project ontwierp en in de Vordense buurtschap De Wildenborch is geboren, liet vorig jaar in Contact Bronckhorst Noord weten het een mooie plek te vinden om het nieuwbouwproject te realiseren mede omdat hij er jeugdherinneringen had liggen met onder meer voetbalvereniging Ratti.

Kranenburgs Belang
Kranenburgs Belang is erg blij dat eindelijk met de bouw van de woningen gestart is op het oude perceel van Schoenaker. In de afgelopen jaren heeft Kranenburgs Belang de omgeving van het nieuwbouwplan regelmatig schoongemaakt en van onkruid ontdaan om het nog een beetje aanzien te geven. "Wij hebben er jaren naar gestreefd om nog wat nieuwbouw op de Kranenburg te krijgen. En dat wordt nu gerealiseerd. En dat is een positieve ontwikkeling", aldus secretaris Eric Klein Haneveld van Kranenburgs Belang.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant