Huib Papenhuijzen uit Vorden reisde af naar tamelijk onbekende gebieden. Foto: PR
Huib Papenhuijzen uit Vorden reisde af naar tamelijk onbekende gebieden. Foto: PR

Het nieuwe boek van Huib Papenhuijzen uit Vorden is verschenen

Algemeen

VORDEN - Op vrijdag 3 november is het nieuwe boek 'Zotte opvliegers - Het waanzinnige leven op Madagaskar' van Huib Papenhuijzen verschenen. Dit reisboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Een uitbraak van de pest, een nachtelijke aardbeving, vallende gekko's en bizarre gebruiken van bewoners van het Rode Eiland Madagaskar. Je kunt het zo gek niet bedenken of Huib Papenhuijzen beleefde het en sleept de lezer in zijn enorme enthousiasme mee. Met een objectieve blik bespreekt hij gebruiken, die voor Westerse mensen bizar kunnen lijken maar hij geeft genoeg achtergrondinformatie om ze toch te kunnen begrijpen. Leitmotiv is zijn verwondering over het vaak paradoxale gedrag van mensen. Hij verzocht daarom Dwaasheid uit Erasmus' Lof der Zotheid hem op deze reis te vergezellen. Huib Papenhuijzen heeft een prachtig boek geschreven waarin hij een goede balans heeft aangebracht tussen vermaak en lering.

Huib Papenhuijzen (1948) onderzoekt de samenhang tussen concurreren en samenwerken. Beide gedragsfenomenen komen in de gehele levende natuur in allerlei verhoudingen voor en zijn de moeite van het bestuderen meer dan waard. In 1997 is hij begonnen met reizen naar tamelijk onbekende gebieden om daar in contact te komen met de plaatselijke bevolking en de natuur. Zo bezocht hij het hart van de Amazone, Wichí- en Pilagá-indianen in Argentinië, Joepiks in Kamtsjatka, Chamorro in de Stille Zuidzee, de Boerjaten in Mongolië en de Mikea in het zuiden van Madagaskar.

Mail voor vragen of informatie.


hfpapenhuizen@hetnet.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant