Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Foto: Liesbeth Spaansen
Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Foto: Liesbeth Spaansen

Samen gedenken in een sfeer van licht en namen, muziek en woorden

Algemeen

Wereldlichtjesdag

BRONCKHORST - Overal ter wereld worden elk jaar op de tweede zondag van december kaarsjes ontstoken voor de overleden kinderen met de gedachte: 'Dat hun licht mag blijven stralen'. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind(je) verloren hebben. Daarnaast is er het besef niet alleen te staan met het verdriet en gemis. Op zondagavond 10 december wordt van 19.00 tot 19.30 uur voor alle inwoners van de Gemeente Bronckhorst en omgeving voor de vierde keer een bijeenkomst georganiseerd rondom Wereldlichtjesdag, World Wide Candle Lighting, op de Algemene Begraafplaats aan het Iekink 28-30 in Hengelo

De bijeenkomst is voor ouders, broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en iedereen die zich verbonden voelt met een overleden kind: iedereen is welkom. De pijn van het gemis, het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, verbinden mensen die elkaar verder niet kennen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen komen voor een kindje dat niet eens de tijd kreeg voor zijn eerste ademhaling.
In deze, niet kerkelijke, bijeenkomst zal onder begeleiding van Gerrie Vos-Hiddink en Maria Schotman-Harmsen, beiden ritueelbegeleider, een viering plaatsvinden waarin troost, kracht en moed (door)gegeven wordt in een sfeer van lichtjes, namen noemen, zang en muziek. Muzikale medewerking wordt verleend door een zanggroepje, bestaande uit Harriët en Ton Knoef, Gert en Rieky Hiddink en trompettiste Marijke Schotman.
Voor mensen die niet zo lang kunnen staan zijn er stoelen aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten bij een kopje koffie, thee of chocolademelk in Ons Huis aan de Beukenlaan 30 in Hengelo. Bij erg slecht weer vindt de viering plaats in Ons Huis.
Voor informatie en het opgeven van de te noemen namen, bel of mail met Maria Schotman – Harmsen, 06-44338522, mariaschotman@gmail.com of Gerrie Vos - Hiddink, 06-38700488, gerrie@de-levensloop.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant