Afbeelding
advertorial

Asbest: wanneer gaat u saneren?

Algemeen

REGIO - Asbestdaken zijn vanaf 2024 verboden, maar vele agrarische gebouwen hebben nog een asbestdak. Is dit bij u ook zo, dan zult een plan moeten maken over wanneer deze verwijderd wordt. Momenteel geldt een landelijke subsidie van € 4,50 per m2 voor de sanering. Sommigen denken dat dit de komende jaren nog wel hoger zal worden. Maar dat is niet zeker.

Tactiek bepalen
Ervan uitgaande dat het verbod en de termijn gehandhaafd blijft, zult u een tactiek moeten bepalen. Ga ik saneren nu 2017 een goed jaar blijkt? Ga ik een voorziening treffen? Kan ik op tijd het erkende bedrijf erbij krijgen? Laat ik alles op zijn beloop? Is het dak lek of juist in prima staat? Wil ik zonnepanelen plaatsen? Wat is fiscaal het meest aantrekkelijk? Zijn er nog andere subsidies mogelijk? Hoe gaat mijn verzekeringsmaatschappij er mee om? Allemaal vragen die de te kiezen tactiek (mede) bepalen.

Tijdig overleg
Schakel tijdig een adviseur in om mee te overleggen. Boschland accountants en adviseurs heeft de agrarische en fiscale kennis in huis om u hierover te adviseren. Neem vrijblijvend contact op met teamfoodenagri@boschland.nl of bel 0575-461391.

Herman Vrielink,
agrarisch adviseur bij Boschland accountants en adviseurs

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant