Kerstcommissie v.l.n.r.: Joke Groot Roessink (De Mettemaat) Marco Helmink, Eddy Klein Brinke, Marian te Riele – Garsen, Marianne Weulen Kranenbarg, Irene Burger, Karin Garritsen en vooraan Jan Groot Roessink (De Mettemaat).
Kerstcommissie v.l.n.r.: Joke Groot Roessink (De Mettemaat) Marco Helmink, Eddy Klein Brinke, Marian te Riele – Garsen, Marianne Weulen Kranenbarg, Irene Burger, Karin Garritsen en vooraan Jan Groot Roessink (De Mettemaat).

Kerstcommissie op bezoek bij nieuwe deelnemers Vordense Kerstmarkt

Algemeen

VORDEN - Onlangs was de Kerstcommissie van de Vordense Ondernemers Vereniging op bezoek bij Zorgboerderij de Mettemaat. Op de kerstmarkt in Vorden die dit jaar plaatsvindt op 16 december, staat dit jaar voor het eerst een levende kerststal met veel verschillende dieren van Zorgboerderij de Mettemaat.

Naast de uitbreiding met deze bijzondere dieren en kerststal, heeft de Kerstmarkt in Vorden dit jaar een nog breder aanbod. Er zijn 50 marktkramen en houten hutten bemand met een divers aanbod, van sieraden, speelgoed, streekproducten, patisserie en kerstdecoratie tot haarverzorgingproducten en vogelvoer. Van de 50 kramen zijn er 15 die meedoen aan de Kerstpreuverie. Hier kan men terecht voor hapjes en drankjes.

De Kerstmarkt wordt volledig door vrijwilligers (ondernemers) georganiseerd en opgebouwd. Zonder hen is er geen kerstmarkt. Wat veel mensen niet weten is dat de Kerstcommissie en vrijwilligers namens de Vordense Ondernemers Vereniging ook elk jaar de verlichting in het centrum van Vorden regelen. De Kerstcommissie heeft dit jaar afscheid genomen van Antoon Peters, na meer dan 25 jaar organisatie is hij nu nog actief bij de opbouw, Marco Helmink heeft het stokje van Antoon Peters overgenomen.

En met de nieuwe samenstelling van de Kerstmarktcommissie is het weer gelukt om een fantastisch programma neer te zetten en zijn alle kraampjes weer bezet. Kinderen kunnen weer broodjes bakken boven het vuur, sneeuwballen gooien en er lopen kerstmannen rond. Terwijl de kinderen zich vermaken kunnen de ouders genieten van het muzikale programma met maar liefst 9 optredens, een verrassend hapje en glühwein of een ander drankje.

De kerstmarkt in Vorden is dit jaar op 16 december op de markt naast de dorpskerk, van 14.00 uur tot 19.00 uur (vanaf 13.00 uur treedt de Harmonie op in de Dorpskerk). De toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant