V.l.n.r.: Macha Vervoort, Wolter Ziggers, Marion Beelen en Meike Heijink. Foto: PR
V.l.n.r.: Macha Vervoort, Wolter Ziggers, Marion Beelen en Meike Heijink. Foto: PR

Nieuwe voorzitter en secretaris bij Zwembad In de Dennen

Algemeen

VORDEN - Vanaf 28 november 2017 is Marion Beelen de nieuwe voorzitter van de stichting Zwem- en recreatiebad in de Dennen. Zij volgt daarmee Wolter Ziggers op die twee termijnen van vier jaar in het bestuur heeft gezeten. Macha Vervoort wordt na twee termijnen als secretaris opgevolgd door Meike Heijenk.

Marion Beelen kent het zwembad als gast en vindt het van groot belang dat het zwembad blijft behouden voor Vorden en omgeving. Zij wil zich daarom graag inzetten als voorzitter. In het dagelijkse leven is zij werkzaam als advocaat bij Van Beelen Advocatuur in Lochem.

Meike Heijenk is voor velen wellicht een bekend gezicht, omdat zij al jaren werkt als vaste oproepkracht als badjuffrouw op het zwembad. Zij is vierdejaars student Human Resource Management op de Saxion Hogeschool in Deventer.

Het bestuur van Zwembad In de Dennen is heel blij met de twee nieuwe bestuursleden. Zij hebben een aantal flinke uitdagingen om op te pakken, zoals het verder uitbouwen van de vrijwilligersorganisatie en het financieel gezond maken van de exploitatie.

Wolter Ziggers en Macha Vervoort maakten acht jaar deel uit van het bestuur. Zij kijken terug op een mooie periode, waarin het zwembad volledig is gerenoveerd en gemoderniseerd. Ondanks gemeentelijke bezuinigingen is dit financieel gelukt. Daarnaast is het zwembad bijna energieneutraal gemaakt door het aanbrengen van afdekdekens en zonnecollectoren. De afgelopen twee jaar heeft het bestuur flink gestuurd op het verbeteren van de bedrijfsvoering. Zo is een handboek opgesteld waarin alle voorkomende taken op het zwembad staan beschreven. Personeel en vrijwilligers kunnen dit raadplegen bij de uitvoering van hun taken. Ook het functioneren van het bestuur is tegen het licht gehouden. Het resultaat hiervan is een betere afbakening van taken van bestuursleden en bedrijfsvoering. Verder is er een goed begin gemaakt met het inzetten van meer vrijwilligers.

"Het bestuurswerk gaf veel voldoening", aldus Wolter en Macha. "Na acht jaar is het tijd voor nieuw bloed. We wensen daarom Marion en Meike veel succes toe met het exploiteren van ons zwembad. Vanzelfsprekend blijven wij betrokken en als In de Dennen handjes te kort komt dan kan er altijd een beroep op ons worden gedaan."

Overigens zou het mooi zijn als zich nog één bestuurslid aanmeldt met aandachtsgebied communicatie. Dan is het bestuur namelijk weer helemaal voltallig (7 leden). Aanmelden kan via een e-mail naar het bestuur.


bestuur@zwembad-indedennen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant