MidwinterhoornblazerJan Amtink met op de achtergrond het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder een Schouder in winterse sfeer. Foto: Jan Hendriksen.
MidwinterhoornblazerJan Amtink met op de achtergrond het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder een Schouder in winterse sfeer. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Kerstfair Kranenburg in een schitterend sneeuwdecor

Algemeen

KRANENBURG - Een Kerstfair in een schitterend sneeuwdecor. Mooier kun je het toch niet bedenken? Menig organisator zou jaloers zijn op deze winterse sfeer. Maar toch gooide sneeuw zondag enigszins roet in het eten van de derde editie van de Kerstfair van Kranenburgs Belang. De sneeuwval was zondagmiddag zo hevig dat menigeen binnenshuis bleef. Immers er werd geadviseerd om niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk was.

Door Jan Hendriksen

De standhouders lieten het niet afweten. Maar de winterse weersomstandigheden had toch duidelijk invloed op de publieke belangstelling. En zo gebeurde het dat het Ruurlose gezelligheidskoor Schouder aan Schouder zondagmiddag voor een klein handje vol publiek het kerstrepertoire liet horen. Terwijl de schapen van Kranenburger Paul Zents rustig bij de kerststal 'de wacht' hielden bij Kindeke Jezus blies Jan Amtink van de Reurlse Midwinterhoarnbloazers nog maar eens op zijn midwinterhoorn. Een aantal van zijn collega's hadden zich langs de twaalf kilometer lange wandeltocht geposteerd die Kranenburgs Belang speciaal tijdens deze Kerstfair had uitgezet. Bijna dertig wandelaars hadden de winterse omstandigheden getrotseerd en genoten van het idyllische witte landschap. Inmiddels waren de bestuursleden Remmie Visschedijk en Ineke Berentsen van Kranenburgs Belang druk in de weer om het dekzeil van de kramen op het terrein voor het klooster en het Heiligenbeeldenmuseum, waarin verschillende hobbyisten en verenigingen een plekje hadden gevonden, van een dikke sneeuwlaag te ontdoen. "We hebben er vandaag een klein werkje bijgekregen. We zijn 'sneeuwruimers", zo verklaarde Ineke van onder haar kerstmuts met een grote glimlach. De oliebollen, die onder meer Gerdien Heuvelink van voetbalvereniging Ratti ter plekke bakte, smaakten opperbest. Naast Ratti hadden ook de vrijwilligers van Stichting Vrienden van de Kerk op de Kranenburg, de Wereldwinkel Vorden en Cuypers Pastorie een plekje gevonden op het terrein.

De Kerstman liet zondagmiddag bij het sluiten van de fair weten dergelijke winterse omstandigheden op de Noordpool wel gewend te zijn, "Maar ik heb toch een prangende vraag. Is het nu 'yohoo' of 'hooyo'", zo vroeg hij aan een passant. "Je moet weten. Mijn buurvrouw daar in het verre Noorden heet Jo. En dan is een vergissing snel gemaakt!" Terwijl hij nog maar eens met zijn 'kerstbel' rammelde bleek de mand met lekkernijen en cadeautjes leeg te zijn. "Ondanks alle sneeuw is de fair geslaagd", zo liet de personificatie van het kerstfeest weten. En die woorden werden door Remmie Visschedijk en Ineke Berentsen van Kranenburgs Belang beaamd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant