Steven ziet zijn wens in vervulling gaan. Hij krijgt van Marit Ranzijn zijn eigen kerstboom. Foto: PR
Steven ziet zijn wens in vervulling gaan. Hij krijgt van Marit Ranzijn zijn eigen kerstboom. Foto: PR

Op de Dorpsschool komen wensen uit

VORDEN - De traditionele kerstviering met een hapjesbuffet op de Dorpsschool is dit jaar afgesloten met een gezellige bijeenkomst met ouders, de naaste buren van de school en andere belangstellenden.

In de gezellig in kerstsferen aangeklede school traden de kinderen in twee groepen voor alle genodigden op. Groep één tot en met vier zong enthousiast het lied 'Niets is cooler dan Kerstmis' en groep vijf tot en met acht zong daarna luidkeels 't Is weer Kerst'. Na deze optredens dachten de kinderen klaar te zijn, maar niets was minder waar. Want wat de kinderen niet wisten, was dat iedere groepsleerkracht één wens per groep uit de wensboom had gekozen om die avond uit te laten komen.

Versierd als levende kerstboom en nog veel meer
Merle en Karlijn uit groep zeven/acht werden als eerste naar voren gevraagd. Hun wensen sloten mooi op elkaar aan. Karlijn wilde namelijk als levende kerstboom worden verkleed en Merle had gewenst dat Karlijns wens uit zou komen. Giebelend en met rode konen stapten ze van het podium. Merle mocht Karlijn mooi versieren. Aan het eind van de avond mochten ze wederom op het podium om het eindresultaat aan iedereen te laten zien. Voor beide dames een aparte belevenis die ze niet snel zullen vergeten. Daarna was het de beurt aan Mike uit groep één/twee. Hij wilde graag slingers en ballonnen krijgen. Die ontving hij in een opbergkist, waarin hij de komende jaren nog véél meer versierspullen kan bewaren. Blij en verrast ging hij weer bij zijn groep zitten om trots alle spullen te laten zien.

Dennis uit groep vijf/zes had gewenst, dat hij later als hij groot is, boer zou zijn. Een hele mooie wens, maar het heeft het team van de Dorpsschool enige hoofdbrekens gekost hoe ze deze wens in vervulling konden laten gaan. De oplossing werd geboden door melkveehouderij het Bosmanshuis aan de Baakseweg in Vorden. Dennis kreeg van hen een waardebon. Hij mag een dag meedraaien op deze boerderij.

In groep drie/ vier zag Steven zijn wens in vervulling gaan. Toen hij door kreeg dat het versierde, lichtgevende kunstkerstboompje voor hem was, stapte hij zelf 'glimmend' het podium op. Het aan- en uitknopje had een enorme aantrekkingskracht op hem…

Aan het eind van het sfeervolle samenzijn zongen de kinderen het Dorpsschool kerstlied en werden alle ouders namens het team en de kinderen hartelijk bedankt. Mede door hun enorme inzet was de decembermaand een groot succes geworden.

reageer als eerste
Meer berichten