Hanacpachap Cussicuinin in de Vordense Dorpskerk. Foto: PR
Hanacpachap Cussicuinin in de Vordense Dorpskerk. Foto: PR

Hanacpachap Cussicuinin uit Cusco Peru in Vordense Dorpskerk

VORDEN - Dit Adventsconcert in de Vordense Dorpskerk is door de hevige sneeuwval op 10 december verplaatst naar zaterdagavond 6 januari aanstaande, aanvang 20.00 uur. Op Driekoningen en dus de laatste dag van de Adventstijd.

Zuid Amerikaanse (Oude)-Adventsmuziek wordt uitgevoerd door het Barlheze Consort, klavecimbel, cello, gitaar, blokfluiten en sopraan, het Kwartet 4over60, zangers van het Bachkoor Doetinchem, plus een trompettist, zincist, tamboer en het orgel.

Onder andere wordt het eeuwenoude Advents-processielied 'Hanacpachap Cussicuinin' uit Cusco Peru uitgevoerd. Dit oude processielied, in de Incataal van destijds, het Quechua, is rond 1603 gecomponeerd en is het oudste bekende lied uit de Nieuwe Wereld. Het werd in 1631 door de Franciscaner monnik Juan Pérez Bocanegra toongezet en gepubliceerd. Het lied heeft twintig korte coupletten. Tussen de blokjes van steeds vier coupletten, die op verschillende wijze uitgevoerd worden, wordt er Oude Advents-muziek uit de Nieuwe Wereld uitgevoerd. Uit Peru, Guatemala, Venezuela en Mexico, maar ook uit de Oude Wereld: Nederland, Catalonië en Duitsland.

Het publiek wordt uitgenodigd een aantal coupletten van Hanacpachap Cussicuinin mee te zingen, wel in het Inca dialect. De Quechua-(Andes)taal. Mirjam Berendsen begeleidt de samenzang op het orgel terwijl de algehele leiding berust bij Wilbert Berendsen.

Het Driekoningenconcert is in de Dorpskerk Vorden op zaterdag 6 januari en begint om 20.00 uur. De toegang is 12 euro, t/m 16 jaar vrij. Kaarten aan de kerk voor het concert indien nog beschikbaar. De voorverkoop is bij Bruna aan de Raadhuisstraat te Vorden. Reserveren en info via de website, mail of telefonisch.


www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl
concerten@vriendenvandedorpskerkvorden.nl
0575-556381

reageer als eerste
Meer berichten