Wethouder Jan Engels kreeg een schilderij overhandigd met handafdrukken van kinderen en volwassenen dat symbool staat voor het 'met elkaar verbinden'. Foto: PR
Wethouder Jan Engels kreeg een schilderij overhandigd met handafdrukken van kinderen en volwassenen dat symbool staat voor het 'met elkaar verbinden'. Foto: PR

Aftrap verbindingsproject Wichmond en Vierakker

Algemeen

WICHMOND - Op maandag 8 januari werd het startsein gegeven van de officiële aftrap van het project Verbinding Wichmond- Vierakker bij IKC De Garve (basisschool De Garve en Kinderopvang Avonturijn). In het bijzijn van belangstellenden en wethouder Jan Engels werd het project gepresenteerd. De tweejarige pilot heeft als doelstelling om activiteiten te ontwikkelen, waarbij IKC de Garve vormen ontwikkelt die mensen in het dorp onderling verbinden.

Lian Kormelink: "We zien mogelijkheden om bijvoorbeeld ouderen te laten voorlezen in het IKC: kinderen profiteren van de extra taalmomenten en aan ouderen geeft dit deels een invulling aan de dag, zingeving en betrokkenheid bij de samenleving. Hiermee geeft het IKC De Garve een voorzet aan hun motto 'Er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden'."

Om dit te realiseren is met subsidiegeld van de gemeente Bronckhorst 'verbinder' Lian Kormelink aangesteld om hier structuur in aan te brengen. Zij zal verbindingen leggen en onderhouden met verschillende doelgroepen (sport, natuur, cultuur), diverse organisaties in het dorp en ook het dorpsbelang. Tevens heeft dit als doel om ervaringen op te doen, die in andere kernen van de gemeente Bronckhorst ook weer gebruikt kunnen worden.

Onder het genot van soep met een broodje zijn tijdens de aftrap de eerste contacten, ideeën en wensen uitgewisseld. Wilt u ook wat betekenen voor het project of heeft u een tip om Wichmond/ Vierakker met elkaar te verbinden neem dan contact op met Lian Kormelink.


06- 28642915

l.kormelink@avonturijn.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant