Ode aan Vorden is een documentaire over Vorden en zijn buurtschappen, waaronder Kranenburg. Foto: PR
Ode aan Vorden is een documentaire over Vorden en zijn buurtschappen, waaronder Kranenburg. Foto: PR

Documentaire Ode aan Vorden op herhaling

Algemeen

VORDEN - Een jaar geleden januari 2017 ging de documentaire 'Ode aan Vorden' in première en met succes. De documentaire werd maar liefst zes keer aan een uitverkochte zaal vertoond. Fons Rouwhorst; bedenker van de documentaire: "We hadden er nog een paar avonden bij aan kunnen plakken maar om organisatorisch reden was dit niet haalbaar. Vandaar dat we eind januari 2018 opnieuw de documentaire gaan vertonen. Dit op veler verzoek." De documentaire zal het laatste weekend van januari, op vrijdagavond 26 januari, zaterdagavond 27 januari en zondagmiddag 28 januari, vertoond worden in het Kulturhus.

Fons Rouwhorst: "We hebben met een groot enthousiasme ingezet om deze documentaire over Vorden en zijn buurtschappen, samen met een aantal vakmensen, tot een succes te maken. We hadden ons vooraf niet kunnen bedenken dat er zoveel mensen zouden komen kijken. Veel mensen uit Vorden hebben meegewerkt aan de documentaire. Dat zal een bijdrage hebben geleverd aan de grote opkomst voor de film.".
De documentaire 'Ode aan Vorden' wordt niet uitgebracht op dvd.

Er is gekozen voor het samen beleven. "Voor zowel Vordenaren als mensen van buiten Vorden bleek de documentaire aan te slaan. Ook zijn er een aantal die de documentaire graag nog een tweede keer willen zien. Reden genoeg om het grote projectiescherm weer tevoorschijn te halen en de zaal in het Kulturhus wederom om te bouwen tot een mooie theaterzaal."

In deze avondvullende documentaire van tweemaal drie kwartier wordt het verleden, heden en de toekomst van Vorden in beeld gebracht. Een ode aan Vorden, maar ook hulde aan de mensen die aan dit project hebben meegewerkt.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bruna in Vorden.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant