Het team van klootschietclub Delden. V.l.n.r.: George Baars, Joke Broekgaarden, Han van Oosterbos en Henk Broekgaarden. Foto: Jan Hendriksen.
Het team van klootschietclub Delden. V.l.n.r.: George Baars, Joke Broekgaarden, Han van Oosterbos en Henk Broekgaarden. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Nieuwe regionale 'vrije tijd' klootschietcompetitie van start

Algemeen

VORDEN – "We beschouwen het als een 'proefseizoen'. Er doen nu in totaal twaalf teams mee: zes mannenteams en zes gemengde teams. Volgend seizoen willen we nog meer regionale 'vrijetijdsteams' bij deze competitie betrekken. Er is duidelijk behoefte aan." Op initiatief van Samantha Sloetjes (27) uit Warnsveld ging er eind vorig jaar in de Achterhoek een nieuwe klootschietcompetitie van start voor 'vrijetijdsteams'. Afgelopen zaterdag vond de derde speelronde van in totaal vijf speelronden in Barchem plaats. Camping & Horeca De Heksenlaak was de uitvalsbasis voor de klootschieters voor een bijna vijf kilometer lang 'rondje' Zwiep.

Door Jan Hendriksen

Klootschieten. Talloze Achterhoekers beleven veel plezier aan deze typische Oost - Nederlandse 'balsport'. Zo ook Samantha Sloetjes die actief is voor Klootschietvereniging Warnsveld. Ze komt met KV Warnsveld uit in de competitie van Klootschieters Federatie IJsselstreek (KFIJ). Daarnaast is ze lid van KV Nei Drenthe uit het Drentse Vledder.

"En daar kennen ze de Drenthe Cup waaraan ook talloze vrijetijdsteams deelnemen. Omdat er in het winterseizoen in de Achterhoek voor vrijetijdteams weinig of geen toernooien worden georganiseerd, kwam ik op het idee om deze ook in onze regio te organiseren. Ik ken diverse recreatieve klootschieters die naast de toernooien in de zomerperiode ook in de winterperiode willen gooien. En zo is deze competitie tot stand gekomen. De competitie staat geheel los van de reguliere competities die de KFIJ en de AKF (Achterhoekse Klootschieters Federatie) organiseren. De teams die aan deze competitie deelnemen zijn puur recreatief met de klootschietsport bezig", zo verklaart Sloetjes zaterdagmorgen als wedstrijdleider René Hogenbirk de deelnemers instrueert om van start te gaan.

De regionale inbreng is afkomstig van teams uit Warnsveld (2), Barchem, Ruurlo (3), Vorden en Brummen. Daarnaast zijn er teams uit Lieren, Wierden, Nijverdal en zelfs een team uit Drenthe die deelnemen. Sloetjes: "Het team uit Drenthe is door mij gevraagd om een even aantal deelnemende teams voor dit seizoen te verkrijgen."

Uit Vorden neemt aan de nieuwe Achterhoekse klootschietcompetitie een team uit buurtschap Delden deel. Zaterdag bestond het team uit Henk en Joke Broekgaarden, Han van Oosterbos en George Baars.

Henk Broekgaarden: "We nemen als Delden al jaren in de regio aan diverse klootschiettoernooien deel. Veelal met meerdere teams zoals aan toernooien in Barchem (Sanne Ribbers) en Exel (Nieuwjaarstoernooi), maar ook aan toernooien in Twente (Tilligte). Daarnaast zijn we natuurlijk vertegenwoordigd op ons eigen marathontoernooi in Delden en bij het toernooi dat jaarlijks in De Wildenborch wordt georganiseerd. Ook 'gooien' we al jaren elke tweede en vierde zondagmorgen van de maand op ons eigen parcours in Delden. De nieuwe competitie is een mooie aanvulling. Hopelijk nemen er in het seizoen 2018-2019 meer Vordense teams aan deze competitie deel. Klootschieten is een prachtige sportieve vrijetijdsbesteding."

Heeft men interesse om volgend seizoen deel te nemen aan deze vrijetijdscompetitie, dan kan men contact opnemen met Samantha Sloetjes via telefoon of e-mail.


06 - 36046563

info@kvwarnsveld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant