Salonorkest Zoethout. Foto: Kesten Hoffest
Salonorkest Zoethout. Foto: Kesten Hoffest

Nieuwjaarsconcert Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden

Algemeen

VORDEN - Nagenoeg alle muziekinstrumenten zijn tijdens de concertseries in de Vordense Dorpskerk al voorbijgekomen. Op zaterdagmiddag 20 januari aanstaande, aanvang 15.30 uur, is het de beurt aan de zingende zaag. Dit stuk gereedschap maakt bij tijd en wijle onderdeel uit van het programma dat het vierkoppige salonorkest Zoethout tijdens dit concert speelt. Het is het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden. Het bestuur grijpt dit concert tevens aan om het inmiddels substantiële aantal financieel ondersteunende Vriend(inn)en te ontmoeten en te fêteren op een luchthartig concert.

Salonorkest Zoethout is een echt klassiek 'strijkje'. Het heeft een bezetting van twee violen, een cello en piano. Het salonorkest speelt een prachtig luisterrijk en afwisselend programma van nostalgische nummers. De musici van 'Zoethout' startten een aantal jaren geleden met het doorploegen van een omvangrijke verzameling salonmuziek. De echte pareltjes bleven over om te worden opgenomen in het vaste repertoire. Het repertoire werd daarna nog aangevuld met bekende klassiekers.

De musici van salonorkest Zoethout hebben allen hun sporen ruimschoots verdiend in de muziek. De beide violisten Martijn Tjoelker en Saskia Bos maken deel uit van Het Gelders Orkest. Saskia Bos is bij deze concerten steeds concertmeeester. Saskia speelt daarnaast in het Meander Kwartet met klassieke programma's. De cellist Hugo Doesburg speelt vaak mee bij musicals en grote muziek evenementen in de meer populaire muziek. Daarnaast speelt hij in verschillende kamermuziekensembles. De pianist Rob van Hek komt uit Eindhoven. Hij is onder andere actief in de koorwereld en vormt met zijn vrouw, violiste, een vast duo.

Bij het Nieuwjaarsconcert serveert Salonorkest Zoethout een gevarieerd programma van bekende en onbekende salonmuziek.

Speciaal geïnviteerden hebben gratis toegang. Overige bezoekers: toegang 15 euro (t/m 16 jaar gratis). Reserveren kan eventueel via de website.


www.vriendenvandedorpskerk vorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant