Afbeelding

Magdalena Kadziolka en Christo Guenov brengen cd uit

Algemeen

REGIO - Muzikaal echtpaar Magdalena Kadziolka en Christo Guenov hebben de laatste jaren een groot aantal uitvoeringen in de regio verzorgd, en brengen nu samen een cd uit. Ze merkten dat er behoefte is aan licht klassieke muziekstukken en hebben door de jaren heen een breed repertoire opgebouwd. Een kleine selectie uit dat repertoire is nu te horen op hun cd onder de naam 'Flute Recital', waarop o.a. Humoreske van Anton Dvorák, Meditation van Jules Massenet, de Hongaarse dans van Johannes Brahms en Csárdás van Vittorio Monti zijn te horen. Magdalena speelt, met begeleiding van Christo aan de piano, een aantal bekende werken gearrangeerd voor dwarsfluit.

Magdalena Kadziolka begon al op jonge leeftijd met dwarsfluit spelen. Ze heeft haar opleiding grotendeels in Polen aan het conservatorium in Lodz gevolgd. Als beloning voor haar inspanningen mocht ze enkele maanden naar het conservatorium in Enschede, en daar heeft ze uiteindelijk in 2004 haar verdere muzikale opleiding voltooid.

Momenteel werkt ze als docente dwarsfluit bij verschillende muziekscholen en muziekverenigingen. Zo is ze verbonden aan de muziekverenigingen Cadenza Twello en Harmonie Vorden. Daarnaast geeft ze lessen aan de muziekschool Boogie Woogie in Lichtenvoorde.

Bij Christo Guenov kwam op jonge leeftijd al zijn liefde voor de piano tot uiting. Hij heeft tijdens zijn muzikale opleiding in Bulgarije aan het conservatorium in Sofia gestudeerd. In die periode nam hij met veel succes deel aan nationale en internationale concoursen.Ook hij ging eind jaren '90 naar het conservatorium in Enschede om daar af te studeren voor de opleiding klassieke piano en voor koordirectie.

Hij is als pianoleraar verbonden aan het Muzecollectief in Zutphen, Lochem en Gorssel en aan de muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk. Daarnaast heeft hij de muzikale leiding van een aantal koren in en buiten de regio. Zo dirigeert hij het Borculo's Mannenkoor, het Vordens Mannenkoor en dameskoren in Ootmarsum en de Lutte.

Voor meer informatie, zie de website.


www.cantabilemuziekschool.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant