Wim Bielderman op zijn nieuwe werkplek aan de Dorpsstraat 20. Foto: Bernadet te Velthuis
Wim Bielderman op zijn nieuwe werkplek aan de Dorpsstraat 20. Foto: Bernadet te Velthuis

Wim Bielderman vestigt bedrijf aan Dorpsstraat 20

In het pand zijn ook vijf flexwerkplekken gecreëerd voor ZZP-ers

Door Bernadet te Velthuis

VORDEN – Twintig jaar lang stond hij met veel plezier als leerkracht voor de klas bij de Dorpsschool in Vorden. Gedurende de jaren nam hij ook de functie van ICT-er op zich en bouwde niet alleen de website van de basisschool, maar ging zich ook steeds meer bezighouden met het verzamelen en ontwikkelen van lesmateriaal voor het primair onderwijs. Toen deze passie, die uiteindelijk uitgroeide tot de landelijke website schoolbordportaal.nl, steeds meer tijd ging kosten moest Wim Bielderman een keuze maken. Hij besloot de knoop door te hakken en zich volledig te gaan focussen op het ontwikkelen van lesmateriaal en het geven van trainingen voor het basisonderwijs. Wim Bielderman: "Als je twee dingen erg leuk vindt, moet je een keer een keuze maken". Nu tien jaar later, na vele jaren vanuit huis te hebben gewerkt, groeide de behoefte voor een geschiktere werkplek. Deze vond hij aan de Dorpsstraat 20 in Vorden, waar Bielderman vanaf dit jaar met zijn bedrijf gevestigd is.

Naast het ontwikkelen van (digitaal) lesmateriaal en het werken aan diverse portals als kleuterportaal.nl , lespakketportaal.nl en basisonderwijs.online, houdt de ondernemer zich ook bezig met de promotie van lespakketten. Daarnaast geeft hij trainingen aan leerkrachten voor het inzetten van het lesmateriaal. Een mooi onderdeel van zijn huidige takenpakket is het draaien van pilots om de ontwikkelde lesstof eerst zelf eens in de praktijk uit te proberen bij scholen in de omgeving. Bielderman: "Op deze manier sta ik toch af en toe weer even voor de klas, erg fijn!".

Maar het ontwikkelen van lesstof gaat verder dan het klaslokaal. Ook vele musea, stichting en bedrijven hebben behoefte aan leermateriaal voor kinderen tot en met 12 jaar. "Zo heb ik bijvoorbeeld materiaal ontwikkeld voor het verfmerk Sigma, om de productie van verf aan kinderen uit te kunnen leggen. De voorbeelden zijn eindeloos en heel divers." Bielderman verwacht dan ook dat het werk in de toekomst alleen maar meer zal worden. "De ambitie is om binnen nu en vijf jaar met een compact team lesmateriaal te ontwikkelen.", zo laat hij weten.

Kantoortuin
Aangezien samen met anderen werken gezelliger is dan alleen en het pand voldoende ruimte biedt voor meerdere personen, ontstond het idee voor het creëren van een kantoortuin. Een term waarmee de indeling van diverse werkplekken binnen één grote ruimte wordt aangeduid. De vier à vijf werkplekken die gerealiseerd zijn aan de Dorpsstraat 20 wil Bielderman verhuren aan ZZP-ers , het liefst met disciplines die aansluiten op zijn werkzaamheden. "Denk hierbij aan programmeurs, educatieve auteurs, vormgevers en webdesigners. Ondernemers die activiteiten ontplooien waarmee we elkaar kunnen ondersteunen en versterken."

Flinke verbouwing
Wim Bielderman kocht het pand in Vorden al in mei 2017, maar voordat bovenstaande gerealiseerd kon worden moest er het nodige gebeuren, zo laat hij weten. "Er was volgens mij decennia lang weinig aan gedaan. We zijn ruim een half jaar bezig geweest met het slopen van binnenmuren en dubbele plafonds, het plaatsen van dubbelglas en alle afwerking tot de ruimte die het nu is."

De locatie waar voorheen Foto Willemien gevestigd zat ("regelmatig staan mensen nog voor pasfoto's voor de deur"), was ook ooit in gebruik door de ABN AMRO bank. "De oude kluis zat aan de voorzijde nog in het pand. We hebben een drilboor van een stratenmaker moeten gebruiken om het eruit te krijgen", zo kan Bielderman achteraf lachend vertellen.

"De hoeveelheid werk die moest gebeuren was de enige reden dat ik eerst nog twijfelde en ook op andere plekken rond heb gekeken. Maar het idee van een mooi oud pand, en dat ook nog gezellig in het hartje van Vorden, gaf de doorslag. Het is een fijne plek geworden om klanten te ontvangen en te werken. Bovendien kan ik nu lekker op de fiets naar het werk."

Voor meer informatie, zie de advertentie elders in deze krant. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een rondleiding.


06 – 168 246 25

info@dorpsstraat20.nl

Dorpsstraat20.nl

25 reacties
Meer berichten