Henk Hellegers en Mirjam Pol. Foto: HT Rally Raid
Henk Hellegers en Mirjam Pol. Foto: HT Rally Raid

Super Dakar voor HT Rally Rally Raid uit Vorden

VORDEN/ZUID AMERIKA - HT Rally Raid Husqvarna Racing, zoals de volledige team naam luidt, heeft een uitstekende jubileumeditie van de Dakar rally achter de rug. Teameigenaar Henk Hellegers: "We zijn met acht rijders begonnen aan de Rally waarvan er zes de finish hebben bereikt. Twee rijders hebben door valpartijen de strijd moeten staken, helaas hoort dit er ook bij en hebben we dat niet in de hand. De monteurs hebben weer een perfecte prestatie geleverd door te zorgen dat iedere dag in de meest uiteenlopende omstandigheden de motoren weer als nieuw voor de volgende etappe klaarstonden."

Met name de eerste week hakte er bij veel rijders flink in, door de extreme duinen in Peru. Dit vergde veel energie van de rijders, ook de motoren kregen het flink voor de kiezen. Op dag 3 brak een Oostenrijkse rijder zijn duim op twee plaatsen, 's avonds is dit gezet met flink tape erom heen en weer proberen de volgende dag. Dat ging redelijk maar nu was Mirjam Pol aan de beurt, zij had bij een valpartij haar pols/arm behoorlijk bezeerd. Later bleek dat ze haar radius gebroken had, een deel van het spaakbeen in de onderarm.
Helaas viel op de vijfde dag de eerste rijder uit het team uit, Walter Nosiglia moest met verschillende botbreuken opgeven en zijn broer Daniel hield de familie eer hoog. Hij heeft dat meer dan goed gedaan met een dertiende plaats in het algemeen klassement tussen al het fabrieksgeweld. Mirjam worstelde en vocht zich door de dagen heen maar kon gelukkig doorrijden met haar armblessure. Het werd er natuurlijk niet makkelijker van, zeker niet na een flinke klapper op dag 10 waar ze met 110 kilometer per uur voorover van de motor werd gelanceerd.
In dezelfde etappe brak de Oostenrijker nog eens twee tenen die 's avonds in het bivak aan elkaar werden geplakt. Zo kon hij aan de tweede en laatste marathonetappe beginnen. De maandenlange voorbereiding om het materiaal tot in de puntjes te prepareren, zowel assistentie trucks als ook de motoren, bleek gelukkig niet voor niets. Uiteindelijk kwam het team met zes rijders aan de finish na een zware maar mooie Dakar zonder technische problemen.

Het hele HT Rally Raid heeft er keihard voor gewerkt en men mag terecht trots zijn op de geleverde prestatie in de Dakar 2018. HT Rally Raid is al weer volop aan het werk met de voorbereidingen van de volgende wedstrijden in Abu Dhabi en Marokko in maart en april. Hier zullen nieuwe rijders zich moeten kwalificeren voor Dakar 2019. Voor beide wedstrijden hebben zich drie rijders aangemeld en er lopen nog aanvragen voor twee rijders.

reageer als eerste
Meer berichten