Open dag IKC De Kraanvogel

KRANENBURG - Zaterdag 3 februari van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen kijken bij het Integraal Kindcentrum (IKC) De Kraanvogel aan de Eikenlaan 22 in Vorden.

IKC De Kraanvogel is ontstaan uit de intensieve samenwerking tussen basisschool De Kraanvogel en kinderopvang Avonturijn. Jarenlange ervaring op het gebied van onderwijs en opvang komen samen in een gezamenlijke visie, waarbij de ontwikkeling van het kind van 2 tot 13 jaar centraal staat. Het team van IKC De Kraanvogel wil kinderen helpen hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Met de vele opvangmogelijkheden zorgen ze ervoor dat kinderen op één plek kunnen genieten van onderwijs, opvang én van besteding van vrije tijd. Het IKC is omringd door een groen, uitdagend school-/speelplein met een klimtoren, water, zand en een groentetuin.

Op de open dag kunt u kennismaken met de school, de speel-/leergroep 't Kraankuikentje (peuteropvang onder de Wet Kinderopvang) en de BSO Ariël. Leerlingen, ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers vertellen graag over de opzet van de lessen, het les- en spelmateriaal en de opvangmogelijkheden. Er is volop gelegenheid om rond te kijken bij de BSO, in de lokalen, op het leerplein, in de gymzaal en op het school-/speelplein.
Speciaal voor de jongere kinderen is er om 10.30 en 12.00 uur een theatervoorstelling van het prentenboek Olaf en Giraf. Ook kan er in het kleuterlokaal geknutseld worden.
Er worden demonstratielessen gegeven door de vakleerkrachten muziek en gym (in de gymzaal van de school). U kunt ook kennis maken met de manier waarop de leerlingen in de bovenbouw voor een aantal vakken werken met speciale onderwijs-notebooks. Voor alle bezoekers is er koffie, thee of limonade.

De visie van De Kraanvogel is dat ieder kind op zijn eigen topniveau werkt. De school biedt passend onderwijs door een goede zorgstructuur, waar ook 'plus'-kinderen en kinderen die meer zorg nodig hebben, welkom zijn. Verder is er een speel-/leergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar, waar peuters (ook met VVE-indicatie) op een ontdekkende en speelse manier worden voorbereid op de overstap naar de basisschool. Voor schoolgaande kinderen biedt Avonturijn voor- en naschoolse opvang.

Verhinderd op 3 februari? Maak dan vrijblijvend een afspraak maken via 0575 - 55 66 52.


dekraanvogel-vorden.nl

avonturijn.nl

Reageer als eerste
Meer berichten