Frank Hiddink scoort één van zijn 75 doelpunten. Foto: archief

Frank Hiddink bezorgt met zijn 75ste doelpunt Vorden 1 een verdiend punt

Algemeen

VORDEN - Op zijn zestiende maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van v.v. Vorden, toen hij in de wedstrijd op 11 april 2009 thuis tegen Warnsveldse Boys het winnende en enigste doelpunt van de wedstrijd maakte. In het seizoen 2009-2010 kwam hij vast in het eerste elftal spelen en knokte met zijn teamgenoten voor het tweede achtereenvolgende jaar tegen degradatie uit de vierde klas. Maar onder andere door elf doelpunten van Frank Hiddink behaalde het 1e destijds de veilige tiende plaats. Toen had Frank, op zijn achttiende na zijn tweede seizoen met veertien doelpunten, zijn naam als topscorer al bevestigd. Afgelopen zondagmiddag speelde Frank zijn negende seizoen in het 1e elftal. Tijdens de uitwedstrijd tegen Concordia Wehl in de tweede klas kopte hij in de 99ste minuut de 1-1 binnen en bezorgde hij zichzelf met zijn 75ste doelpunten de 'derde ster', en zijn team het verdiende punt.

Vorden 1 begon afgelopen zondag met de uitwedstrijd tegen Concordia Wehl aan de tweede helft van het seizoen 2017-2018 in de tweede klasse I. Vorden 1 staat na tien wedstrijden in de subtop en heeft als doelstelling om in de resterende zestien wedstrijden een plek bij de eerste vijf te behalen. Concordia Wehl heeft aan het begin van het seizoen deze ambitie ook uitgesproken, maar zij hebben een slechte eerste helft van het seizoen erop zitten met veel puntverlies en een 13de plek op de ranglijst. Afgelopen zondag kon trainer Golstein weer min of meer in zijn vertrouwde en beste opstelling spelen en maakte Concordia het de Vordenaren erg lastig.

Na de eerste twintig minuten, kwam de thuisploeg op 1-0 toen een afstandsschot van richting werd veranderd. Na deze openingstreffer werd het veldspel onrustiger en onnauwkeuriger en waren het vooral de vele duels die in het oog sprongen. Na de rust ging Vorden nog meer op zoek naar de gelijkmaker en drong het met goed veldspel Concordia terug op eigen helft. Dit vonden de rood-witten uit Wehl eigenlijk wel prima, want verdedigen, duels uitvechten en direct de bal richting de voorhoede spelen behoort tot de kwaliteiten van dit team. Er kwam dus geen kentering in het spelbeeld. Het leek lang op een 1-0 uit te draaien, ook al omdat Vorden vergat twee voorzetten van Tom klein Kranenberg en Daan Horstman te verzilveren, maar diep in blessuretijd was daar toch Frank Hiddink. Hij kopte bij de tweede paal een prima voorzet van Tom klein Kranenberg binnen en bezorgde daarmee zijn ploeg de verdiende maar zwaar bevochten gelijkmaker.