Ferdy Klein Brinke (derde van links, te midden van zijn gezin) is de nieuwe eigenaar van Dutch PC Electronics in Vorden. Hij heeft de zaak overgenomen van Bennie Mentink (meest links). Tussen hen in René Bosman. Foto: Luuk Stam
Ferdy Klein Brinke (derde van links, te midden van zijn gezin) is de nieuwe eigenaar van Dutch PC Electronics in Vorden. Hij heeft de zaak overgenomen van Bennie Mentink (meest links). Tussen hen in René Bosman. Foto: Luuk Stam

Ferdy Klein Brinke zet Dutch PC Electronics in Vorden voort

Geboren en getogen Vordenaar neemt stokje over van Bennie Mentink

Door Luuk Stam

VORDEN – Ferdy Klein Brinke (36) is de nieuwe eigenaar van Dutch PC Electronics in Vorden. De Vordenaar is al sinds 2006 werkzaam bij het bedrijf dat elektronica in allerlei soorten en maten levert, onderhoudt en repareert. Zo staan er in de showroom aan de Zutphenseweg onder andere laptops, tv's, koelkasten en wasmachines.

Klein Brinke zet hier de zaak van Bennie Mentink (62) voort. Mentink opende de winkel aan de Zutphenseweg in 2003. Zelf blijft hij nog enkele dagen in de week actief. "Zo houd ik binding met de klanten en de jongens, maar heb ik verder de handen vrij", verklaart hij. "Voor mij is dat prima."
Naast het feit dat Mentink nog geregeld aanwezig zal zijn, krijgt Klein Brinke ondersteuning van zijn vrouw Mariëlle en – ook al jaren actief binnen Dutch PC – René Bosman. Mariëlle Kleine Brinke zal de administratieve taken op zich nemen. Bosman blijft naar de klanten toe een vertrouwd gezicht. "René heeft zoveel ervaring, een echte duizendpoot met hart voor de zaak", geeft Ferdy Klein Brinke aan. Hij is dan ook goed te spreken over de ontstane situatie. "Het stroomt heel erg in elkaar over. Klanten merken er niets van."

Voor Klein Brinke was deze bedrijfsovername echter niet wat hij in eerste instantie voor ogen had. Hij rondde een opleiding tot makelaar af en had pakweg tien jaar geleden dan ook niet het plan om bij Dutch PC te blijven werken. "Toen ik dat tegen Bennie vertelde, gaf hij aan dat hij de stille wens had dat ik hier wel bleef en zijn zaak in Vorden op den duur zou overnemen", vertelt de 36-jarige Vordenaar.

Mentink is blij dat dit nu ook daadwerkelijk gebeurd is. "Het zou jammer zijn als het hier zou stoppen", vindt hij. "Dit is een mooie oplossing en een logische stap. Ferdy kent de winkel, hij is technisch heel goed en iedereen in Vorden loopt met hem weg. Op deze manier gaat alles gewoon door. Onze kernwaarden blijven in stand; service leveren en afspraken nakomen." In die zin ziet Klein Brinke wel raakvlakken met het vak van makelaar. Er zijn dan ook aspecten uit zijn opleiding die hem geregeld van pas komen. "Het gaat hier ook om kijken naar wat de klant wil en om adviseren", geeft hij aan. "Eerlijkheid en een band opbouwen met mensen, dat is in dit werk ook heel belangrijk."

Klein Brinke ziet voor ondernemingen als de zijne ook een gemeenschapsrol weggelegd. "Mensen beseffen steeds meer dat we elkaar in het dorp nodig hebben", merkt hij op. "Als we elkaar wat gunnen, dan is er veel mogelijk. Hoe meer geld er in het dorp besteed wordt, des te meer er vrij komt voor sponsoring of andere vormen van giften. Het is fantastisch om te zien dat binnen de verenigingen iedereen er picobello bij loopt en dat komt niet door de grote multinationals."

Meer berichten