Prins en adjudant Kranenburgs Carnaval wisselen van functie

Prins Bjorn (Nijenhuis) de Eerste en zijn adjudant Bram (Klein Haneveld). Foto: PR
Prins Bjorn (Nijenhuis) de Eerste en zijn adjudant Bram (Klein Haneveld). Foto: PR (Foto: Jan Hendriksen)

KRANENBURG – Traditiegetrouw vond zaterdag het Kranenburgs Carnaval plaats. Café-restaurant 't Wapen van 't Medler in buurtschap Medler was voor deze gelegenheid weer omgevormd tot de heuse carnavalsresidentie 'Kranenburg-Oost'. Een goed gevulde zaal kon in het eerste uur nog prins Bram de Eerste (Bram Klein Haneveld) en zijn adjudant Bjorn (Nijenhuis) aan het werk zien. Rond de klok van 21.00 uur namen zij afscheid en bedankten het publiek en vrijwilligers voor het mooie afgelopen carnavalsjaar.

Door Jan Hendriksen

Om 21.11 werd het donker in de zaal en onder de klanken van Bökkers slopen er twee oude mannen in een boerenkiel de residentie in. Na een aantal rondjes te hebben gelopen in het publiek kwamen ze uiteindelijk aan op het podium om ontmaskerd te worden. De verbazing was groot toen hetzelfde duo opnieuw op het podium stond, echter in gewijzigde functie: Prins Bjorn de Eerste en zijn adjudant Bram.

In de proclamatie werd vooral stilgestaan bij de organisatie van zo'n festival en wat er bij komt kijken. Verder werd een duidelijke oproep gedaan voor een aantal personen om zich aan te melden als vrijwilliger/bestuurder. Ook de lokale helden van het Medler lieten zich weer horen. Met het nummer 'Hallo Allemaal' kreeg men de hele zaal in beweging, waardoor de feestelijkheden stegen tot grote hoogte. Met de muziek van 'Anders is het niet' werd het feest uiteindelijk voortgezet tot in de late uurtjes

Meer berichten