Kamieran Baker te midden van (v.l.n.r.) Martien Pater, Riske Legtenberg, Trees Schutte, José la Croix en Ivonne Ligtenberg in zijn nieuwe atelier. Foto: Jan Hendriksen
Kamieran Baker te midden van (v.l.n.r.) Martien Pater, Riske Legtenberg, Trees Schutte, José la Croix en Ivonne Ligtenberg in zijn nieuwe atelier. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Syrische vluchteling opent kleermakersatelier in Van Sinckel

Algemeen

VORDEN/BAAK– Hij is het ultieme voorbeeld van een van de doelstellingen die men voor ogen heeft: Kamieran Baker uit Baak. Sinds eind vorig jaar 'runt' de Syrische vluchteling met een verblijfsvergunning een kleermakersatelier in Van Sinckel aan de Dorpsstraat in Vorden. Stichting Van Sinckel wil namelijk naast startende ondernemers een maatschappelijk doel dienen. En met de komst van Kamieran Baker (46) is dat een prachtig voorbeeld. Vrijdag werd Atelier Kamieran officieel in gebruik genomen.

Door Jan Hendriksen

De eerste contacten tussen Van Sinckel en Kamieran Baker ontstonden na een artikel in weekblad Contact Bronckhorst. "In een artikel 'Taalbarrière blijft een groot obstakel voor vluchtelingen' lazen we het verhaal over Kamieran die sinds zijn komst drie jaar geleden in Nederland in een sociaal isolement was geraakt. Daarin kwam naar voren dat het fantastisch zou zijn dat hij zijn vaardigheden als kleermaker weer in de praktijk zou kunnen brengen. Kamieran was namelijk kleermaker in Aleppo en had inmiddels in Baak ook zijn eigen naaimachine. Hij wilde aan het werk. Maar het is lastig om als vluchteling met een verblijfsvergunning een werkplek te vinden. Dat komt mede door de Nederlandse regelgeving en en door de taalbarrière. Mede door bemiddeling van Ivonne Lichtenberg, die tot een van onze ondernemers in de winkel behoort, werd er contact met Kamieran gelegd. Vervolgens hebben we in samenwerking met de gemeente Bronckhorst en een re-integratie project Kamieran een werkruimte in onze winkel aangeboden", zo verklaarde manager Riske Legtenberg van Van Sinckel vrijdagmiddag tijdens de feestelijke opening van Atelier Kamieran.

Niet nadat eerst voorzitter Martien Pater van Stichting Van Sinckel Kamarien Baker welkom had geheten en hem een prachtige toekomst wenste in zijn nieuwe atelier. "Het is een welkome aanvulling voor en een van de maatschappelijke doelstellingen van ons winkelconcept en voor Vorden en omgeving. Kamieran is een groot vakman en beschikt in Van Sinckel inmiddels over een aantal machines. Vanuit Van Sinckel krijgt hij taalbegeleiding. Ook Trees Schut en José la Croix uit Baak begeleiden Kamieran in zijn taalkennis en hebben hem onder hun 'hoede' genomen."

Bij Atelier Kamieran kan men van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur terecht voor het herstellen en verstellen van kleding.


Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord