Burgemeester Bengevoord van de gemeente Winterswijk. Foto: gemeente Winterswijk
Burgemeester Bengevoord van de gemeente Winterswijk. Foto: gemeente Winterswijk

Meet up over samenwerken in de Achterhoek

Algemeen

REGIO - De Achterhoek staat voor een aantal serieuze uitdagingen. 'Uitdagingen die we niet alleen kunnen oplossen, maar die vragen om een samenwerking tussen gemeentes, ondernemers, organisaties en burgers. Maar: hoe doen we dat?' Vrijdagavond 2 maart is dat het onderwerp van de meet up in de Koppelkerk aan de Koppelstraat 35 in Bredevoort met burgemeester Stapelkamp (Aalten) en burgemeester Bengevoord (Winterswijk). Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Werken, wonen en bereikbaarheid: dat zijn de drie centrale uitdagingen in de Achterhoek volgens de Uitvoeringsagenda van Achterhoek 2020. In het samenwerkingsverband Achterhoek 2020 werken de drie O's – overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties – samen aan deze Achterhoekse uitdagingen.

'Ik denk dat we een O vergeten: O, de burger!', grapte Johan Godschalk (directeur Stichting Pak An) bij een vergadering van Achterhoek 2020. Volgens Godschalk wordt bij de plannen en uitvoering vaak de Achterhoekse inwoner vergeten. De meet up in de Koppelkerk wil daarom een brug slaan tussen Achterhoekse gemeenten, ondernemers, organisaties én burgers.

Omdat niet alle uitdagingen besproken kunnen worden, staan twee thema's op deze avond centraal: werken en wonen. 'Hoe houden en maken we de Achterhoek aantrekkelijk om te wonen en te werken? Hoe lokken we talentvolle jongeren terug naar de streek? Hoe gaan we om met leegstaande boerderijen? Hoe zorgen we voor betaalbare (huur)woningen?' Hierover gaan de burgemeesters van Aalten en Winterswijk, diverse Achterhoekse ondernemers, de bouwsector en burgers met elkaar in gesprek in de volgende meet up in de Koppelkerk in Bredevoort.

Reserveren (gewenst).


www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant