Werk van Tim Hinterding. Foto: PR
Werk van Tim Hinterding. Foto: PR

Tim Hinterding en Thomas Verbogt in Galerie Agnes Raben

Algemeen

VORDEN - Onder de titel 'Nog één keer voordoen' is in Galerie Agnes Raben in Vorden van 24 februari t/m 11 maart een expositie met werk en wetenswaardigheden van beeldend kunstenaar Tim Hinterding en schrijver Thomas Verbogt. Samen maakten zij onder gelijknamige titel een nieuw bijzonder boekwerk.

De expositie opent met de feestelijke presentatie van het bijzondere boekwerk 'Nog één keer voordoen'. Dit is een nieuwe bibliofiele uitgave van Killa Kossa ter gelegenheid van de verjaardagen van Thomas Verbogt en Tim Hinterding, die beiden 65 werden. Tim maakte een kleurets en Thomas schreef het verhaal. Bij deze gelegenheid vertelt Tim over en draagt Thomas voor uit eigen werk.

De expositie omvat originele kunstwerken, informatie en wetenswaardigheden over schrijver en beeldend kunstenaar. Vrijwel alle geëxposeerde werken zijn voor verkoop beschikbaar. Van de bibliofiele uitgave slechts een beperkt aantal.

Thomas Verbogt (1952) is schrijver van romans, korte verhalen, toneelstukken en een dagelijkse column in De Gelderlander, al 25 jaar. In het laatste kwartaal van 2017 was hij samen met zangeres Beatrice van der Poel te zien in het theaterprogramma Montere weemoed. Zijn roman Als de winter voorbij is (2015) stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Afgelopen herfst verscheen de roman Hoe alles moest beginnen.

Beeldend kunstenaar Tim Hinterding (1952) maakt grafiek (etsen) en schilderingen op canvas en grote bladen papier. Zijn werk is abstract expressionistisch, zijn kleurgebruik afgewogen. In eigen uitgeverij Killa Kossa, geeft Tim grafiek uit in combinatie met poëzie en literaire teksten.

Tijdens de KunstZondagVorden op 11 maart van 11.00 tot 17.00 uur is de galerie ook te bezoeken. Tim Hinterding zal deze dag ook in de galerie aanwezig zijn.


www.galerieagnesraben.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant