Marc van der Linden, motivator SamenLoop voor Hoop Dirk Hiddink, Cees van Voskuilen en Thiedo Sijtsma. Foto: Liesbeth Spaansen
Marc van der Linden, motivator SamenLoop voor Hoop Dirk Hiddink, Cees van Voskuilen en Thiedo Sijtsma. Foto: Liesbeth Spaansen

SamenLoop voor Hoop voorlichtingsavond in Vorden

Woensdag 28 februari bij VV Vorden

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST/VORDEN - "Samen gaan we zorgen voor in elk geval één team SamenLoop voor Hoop in Vorden," verklaren de voorzitters Marc van der Linden van VV Vorden, Thiedo Sijtsma van volleybalvereniging Dash en Cees van Voskuilen van het Vordens Tennis Park na een motiverende uitleg door Dirk Hiddink, voorzitter SamenLoop voor Hoop Bronckhorst. Deze wordt dit jaar gehouden op 9 en 10 juni.

Het is dinsdagavond 13 februari en de kantine van de VV Vorden wordt voor de motivatiebijeenkomst geopend. Dirk Hiddink vertelt: "Er zijn 28 teams die zich hebben aangemeld. Die komen uit verschillende plaatsen van de Gemeente Bronckhorst en enkele daarbuiten ... behalve uit Vorden." Na in 2008 en 2013 in Wichmond, wordt de SamenLoop in 2018 gelopen in Hengelo op het terrein van Pax. "We willen er een Bronckhorst feestje van maken met rond de 1000 deelnemers in vijftig teams. En we hopen op nog meer publiek."
Dirk, sinds 2007 betrokken bij de SamenLopen in de regio als SamenLoop Coördinator, vertelt over de bedoeling van de SamenLoop voor Hoop, over de teams die van tevoren acties houden om geld in te zamelen voor de KWF. "Er zijn bijvoorbeeld eieren en tulpen verkocht. Ook tijdens het weekend van de loop verkopen veel teams op kramen spullen en etenswaren. De Surinaamse rijsttafel was snel op, weet ik nog." De eregasten, mensen die kanker hebben of hebben gehad, lopen de openingsronde mee. Voor de kaarsenceremonie zullen kaarsenzakken worden verkocht. "Die komen rond het veld te staan, prachtig versierd of met mooie teksten erop. Erg indrukwekkend om daar in het donker langs te lopen." Er is 24 uur muziek en vermaak en Radio Ideaal zend 24 uur live uit. Nieuw is de KinderLoop op de zondagochtend, die 24 minuten zal duren.
Het is een wervend pleidooi van Dirk voor dit grote evenement in Bronckhorst, waar saamhorigheid 24 uur voelbaar is. Hij weet dat in Vorden evenementen worden gehouden voor het goede doel, ook de KWF, zoals de Blubberrun. Toch gingen de drie voorzitters Marc van der Linden, Thiedo Sijtsma en Cees van Voskuilen enthousiast met elkaar aan het nadenken over de mogelijkheden voor deelname. "Als we alle drie zeven mensen bijeen krijgen, hebben we al een team," aldus Marc. "We kunnen dan acties organiseren op de eigen terreinen."

SamenLoop voor Hoop Teaminfoavond
Op woensdag 28 februari wordt de tweede teamavond gehouden voor teams die zich al hebben opgegeven voor de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst en andere belangstellenden. Wie bezig is met de samenstelling van een team of nadere informatie wil, is ook van harte welkom. Thema van deze avond is kankeronderzoek. Theo Plantinga, oud inwoner van Hengelo Gld. en onderzoeker van de Radbouduniversiteit Nijmegen is in 2014 met geld van het KWF een onderzoek gestart en zal daar deze avond meer over vertellen. Verder komt natuurlijk het laatste nieuws over de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2018 ter tafel.

De informatieavond is in de kantine van Voetbalvereniging Vorden, Oude Zutphenseweg 11 te Vorden. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.


www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst

Facebook SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Meer berichten