Arjan van Baest. Foto: PR
Arjan van Baest. Foto: PR

Cantate van Bach en een Passion van Reinhard Keiser

VORDEN - Dit jaar is de keuze voor het Passieconcert op zaterdagavond 10 maart om 19.30 uur gevallen op de Cantate BWV 1083 van Johann Sebastian Bach (1685-1750) 'Tilge, Höchster, meine Sünden' Psaume 51. De link met het Stabat Mater van Battista Pergolesi zal duidelijk worden tijdens de uitvoering.

Na de pauze wordt de redelijk onbekende 'Markus Passion' van Reinhard Keiser (1674-1739) uitgevoerd. De nog jonge Johann Sebastian hoorde als jongeling deze muziek en was onder de indruk. Dat heeft hem mede geïnspireerd bij zijn latere Passions-composities. De solisten, het koor en het orkest staan ook dit jaar weer onder de leiding van dirigent Arjan van Baest. Solisten zijn: Rianne Wilbers sopraan, Lester Lardenoye alt, Jelle Leistra tenor, Maarten van den Hoven tenor en Mark Ellis Gough bas.

Voorafgaand aan dit concert reist dirigent Arjan van Baest op zaterdag 3 maart af naar Vorden. Hij geeft dan tussen 20.00 en 21.00 uur in De Voorde een muzikale introductie, met een violist en een PowerPoint-presentatie, over bovenstaand programma.

Als u voor het Passieconcert op 10 maart een kaartje in de voorverkoop bij de Bruna in Vorden koopt of een kaart reserveert dan is de toegang tot de introductie op 3 maart gratis. Inclusief gratis koffie/thee en een drankje. Ook voor de introductie-avond wordt reserveren op prijs gesteld. Toegang 25 euro (inclusief tekstboekje) (tot 16 jaar gratis). Reserveren via website, mail of telefoon.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl

concerten@vriendenvandedorpskerkvorden.nl

0575 - 556381

Meer berichten