Gerrit van Zeeburg draagt met veel plezier het grootste dossier over aan Bert Lebbink. Foto: Liesbeth Spaansen
Gerrit van Zeeburg draagt met veel plezier het grootste dossier over aan Bert Lebbink. Foto: Liesbeth Spaansen

Gerrit van Zeeburg neemt afscheid van de makelaardij

VORDEN/HENGELO - Zeventig jaar is hij, Gerrit van Zeeburg. Tijd om afscheid te nemen van het vak waar hij zich veertig jaar goed bij voelde: de makelaardij. Al die jaren begaf hij zich onder de mensen om voor hen het juiste huis te vinden of het te verkopen. Nu gaat hij meer tijd nemen voor zijn kleinkinderen en zijn paarden.

Door Liesbeth Spaansen

Makelaar en directeur Bert Lebbink, de collega-makelaars Chantal Wiegerinck en Antonie Kleijn en office managers Susan Beijer en Jantine Reurink gaan afscheid nemen van makelaar Gerrit van Zeeburg, geboren en getogen Vordenaar.

Na acht jaar assurantiën te hebben gedaan, vanaf zijn 22ste tot zijn 30ste, ging Gerrit van Zeeburg als makelaar aan het werk in het bedrijf van zijn vader. "Zijn interesse ging over van assurantiën naar de makelaardij. Ik moest mijn diploma's nog halen. Later kwam mijn broer erbij, in de binnendienst, ik deed de buitendienst. Dat klopte. We werden groter en de zaak werd gesplitst. Ik ging alleen door met de makelaardij." Vanwege de recessie moesten er mensen uit, daar lag hij nachten van wakker. "Dat wil ik nooit meer meemaken."

Bert Lebbink kwam op zijn pad. Hij wilde een vestiging in Vorden openen. Gerrit ging daar toen aan de slag in de buitendienst. "Dat is echt mijn ding. Ik kreeg van Bert veel vrijheid. Als ik een halve dag niks te doen had, ging ik PR-en, praten en rondrijden. Dan ging ik ergens koffie drinken en hoopte op die manier opdrachten binnen te krijgen."

De vraag om woningen neemt enorm toe, terwijl het aanbod afneemt, weet Bert. "Er zijn veel mensen die graag hulp willen bij het zoeken van een huis. Vroeger was er genoeg aanbod dus konden ze de weg zelf vinden. Dat is het laatste half jaar wel veranderd. Er is bijna niks meer te koop. Mensen moeten actiever de markt op als ze de woning van hun dromen willen vinden. Vaak hebben wij al een opdracht tot verkoop en kunnen mensen dan als eerste informeren."

Nu hij 70 wordt, gaat Gerrit toch het bedrijf verlaten. "We hebben een heel mooi kantoor, vind ik zelf. Mooie medewerkers, mooie collega's met allemaal onze sterke punten. Daar heb ik iets in bij mogen dragen. Alleen al door het ouder zijn, kun je een gesprek sturen en positief afsluiten." De dames vindt hij heel belangrijk. "Je komt prettig binnen, zij staan je fijn te woord. Zij zijn een uithangbord voor de zaak. Het gaat toch om vertrouwen, het hebben van een thuisgevoel. Wat ik sterk vind van Bert, is dat hij precies de juiste mensen op de juiste plek zet, daar waar ze goed functioneren."

Ook Bert Lebbink is al 30 jaar makelaar in de buitendienst. Hij heeft een groot netwerk en niet alleen in Hengelo. "Het verschil met Gerrit is, dat mijn kring niet alleen op Vorden gericht is, maar op een groter gebied. Toch weten mensen in Bronckhorst me wel te vinden. We gaan hier eerst in gesprek bij een kop koffie en daarna mogen we een offerte maken. Het is ons dan gegund."

Van Zeeburg, Luimes & Lebbink Makelaars is een begrip in de regio en heeft drie vestigingen: in Hengelo, Vorden en Zelhem. Zelhem is een samenwerking met financieel adviseur Diane van Dijk. "De vestiging in Vorden aan de Zutphenseweg 26a, in de Rabobank wordt zeer binnenkort ook weer bemand," laat Bert Lebbink weten. "Men wil graag even binnen komen lopen en een praatje maken."

De makelaars van Zeeburg, Luimes & Lebbink zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) en Buitenstate Makelaars. Deze makelaars leveren een meerwaarde in de vorm van expertise, kennis en advies van specifiek het regionale buitengebied. "Dat is een ontzettend mooi concept, met de huizen in een mooi magazine gepresenteerd. Bronckhorst is een mooi werkgebied, met mooie dorpen en heel mooie buitengebieden."

Gerrit zal de sfeer gaan missen en vooral de teamgeest. "Maar toch, ik ben al enige jaren aan het afbouwen en mijn vrije tijd kan ik genoeg invullen met mijn zoons, de kleinkinderen en mijn paarden. Ik rijd in Vorden met de paarden voor een koets, voor Hotel Bakker of de VVV. Ik kan van elk huis wel een prachtig verhaal vertellen, na die vele jaren buitendienst," besluit Gerrit van Zeeburg.

Zie de advertentie in deze krant.


www.demakelaarsvanbronckhorst.nl

Meer berichten