Werk 'Lijster op tak' van Raoul Hynckes. Foto: PR
Werk 'Lijster op tak' van Raoul Hynckes. Foto: PR

KunstZondagVorden met literatuur, beeld, glas en keramiek in wisselende thematiek

Algemeen

VORDEN - Op 11 maart van 11.00 tot 17.00 uur is het weer tijd voor een bijzondere editie van KunstZondagVorden. Met uiteenlopende exposities in ateliers en galeries in Vorden en in de aanwezigheid van kunstenaars/vormgevers die vertellen over hun inspiratiebronnen en hoe het uiteindelijke beeld ontstaat. Alle KZV-locaties zijn herkenbaar aan de KZV-vlag.

Tim Hinterding en Thomas Verbogt exposeren in Galerie Agnes Raben onder het mom 'nog een keer voordoen' werk, informatie en wetenswaardigheden en een nieuwe uitgave van beeldend kunstenaar en schrijver. Tim Hinterding maakt grafiek, schildert en geeft grafiek uit in combinatie met poëzie en literaire teksten. Thomas Verbogt is schrijver van romans, korte verhalen, toneelstukken en columns.

Bij Galerie A-quadraat kunt u van uitersten genieten in het werk van de schilders Hans Dolieslager en Sophie Walraven, die zichtbaar wordt in de uitvoering en in het materiaalgebruik. Maar samen met Olav Slingerland, de keramist en designer, vormen zij ook weer een mooie eenheid in het thema 'Color your life' en in het onderwerp interieur.

Glasatelier Mary Quarles van Ufford heeft deze lente gekozen voor het thema: 'Vrolijk Voorjaar?'.Maar hoe vrolijk is dit voorjaar werkelijk? Wordt het een Arabische Lente met de dreiging van een nieuwe oorlog in het Midden Oosten? Hoe treurig dat de mensheid nog steeds niets geleerd heeft van alle bloedvergieten, alle oorlogen in het verleden.Daarom presenteert Mary Quarles van Ufford ditmaal met KZV in haar glasatelier behalve schalen en vazen in groen en geel, ook haar installatie 'Invidia' , die staat voor deze hoofdzonde van de mensheid.

De expositie 'Rhythm in Nature' in Galerie De Burgerij toont werk van vier toonaangevende grafici: Elsbeth Cochius (Enschede), Caroline Koenders (Kleve, D), Jadranka Njegovan (Den Haag) en Joop Overkleeft (Aalten). De kunstwerken zijn geïnspireerd op beeldelementen in de natuur. De kunstenaars exposeren wereldwijd. Werken maken onderdeel uit van particuliere (Koning Willem Alexander) en museale collecties (o.a. Stedelijk Museum Amsterdam).

Aaf Renkema toont in haar atelier 'Kunst van de Kleur' haar schilderijen, waarbij ze werkt van donker naar licht. Waar kleur en vorm in elkaar opgaan. Eigen schilderijen in diverse technieken, waaronder fresco en sluieren.

Fotografe Meta van Arkel is gefascineerd door de schoonheid van verval. Zij weet dat op de gevoelige plaat vast te leggen en toont dat in haar woonhuis.

Schilder Riet Rexwinkel bouwt haar werken langzaam op. Haar schilderijen kenmerken zich door de gemengde technieken die ze toepast. Vaak maakt zij daarbij gebruik van verschillende papier- en verfsoorten. De werken ontstaan intuïtief maar ook herinneringen kunnen een uitgangspunt zijn voor haar werk.

St. De Ezelstal toont een groepsexpositie met werk van de gerenommeerde beeldend kunstenaars Gradus Verhaaf, Jetty Homan en Jan Homan.

Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst gevestigd in Kulturhus Vorden toont werken van Raoul Hynckes, Edgar Fernhout en Hubert van Hille.En dit alles naast een aantal impressionisten uit de vaste collectie in de foyer en de huidige expositie met werken van Marleen Hulsbos (schilderijen) en Bert Hulsbos (keramiek) in de Oude Raadzaal. Deze kunstenaars zijn deze dag aanwezig zijn om bezoekers te woord te staan. Entree 2 euro.

KZV-Infoblad
Het KZV-Infoblad bevat een routebeschrijving naar de deelnemende locaties, plus een beschrijving van het werk; vanaf heden gratis af te halen bij VVV Vorden, Kerkstraat 1B of bij de deelnemende galeries of kijk op de website.

Stichting KunstInVorden
KunstZondagVorden is een van de projecten van de Stichting KunstInVorden. Deze stichting heeft als doel het organiseren, faciliteren en stimuleren van professionele kunst (alle kunstdisciplines) voor een breed publiek en specifieke doelgroepen. Het bestuur zoekt nog bestuursleden die affiniteit hebben met kunst én Vorden. Interesse? Meld u aan bij voorzitter Will(emijn) Colenbrander op info@kunstzondagvorden.nl


www.kunstzondagvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant