Vorig jaar was het bakkerszoon Kevin van Asselt (19) die zich de titel 'Sterkste man van Vorden' heeft weten toe te eigenen. Foto: Gratia Rouwen
Vorig jaar was het bakkerszoon Kevin van Asselt (19) die zich de titel 'Sterkste man van Vorden' heeft weten toe te eigenen. Foto: Gratia Rouwen

Opnieuw strijd om titel 'Sterkste man/vrouw van Vorden'

VORDEN – Op het parkeerterrein van sporthal 't Jebbink in Vorden zal op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei de tweede editie van de 'Sterkste man/vrouw van Vorden' plaatsvinden. Het evenement wordt eveneens als de editie van 2017 georganiseerd door Sporthal 't Jebbink en de Vordense Evenementen Stichting VOEST. Het sportieve evenement zal begeleid en gepresenteerd worden door Jarno Hams. Harms is zeven maal de 'Sterkste Man van Nederland' geweest.

Vorig jaar, mei 2017 was het bakkerszoon Kevin van Asselt (19) die zich de titel 'Sterkste man van Vorden' heeft weten toe te eigenen. Een titel die sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw (laatste editie van de 'Sterkste man van Vorden') niet meer was vergeven. Het was met name in het tweede gedeelde van de middag dat Van Asselt afstand nam van de overige acht deelnemers. Zo was hij onder meer ijzersterk op het onder deel gewichtheffen. Een oefening waarbij een zestig kilo wegende stang in een minuut zo vaak mogelijk boven het hoofd 'uitgestoten' diende te worden. Van Asselt kwam maar liefst tot zeven maal en onderscheidde zich hiermee van de overige deelnemers.

Voor de editie van 2018 dat op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei plaats zal vinden, heeft Kevin van Asselt te kennen gegeven zijn titel te gaan verdedigen. De dag zal gepresenteerd en gejureerd worden door Jarno Harms. Deze voormalig 'Sterkste man van Nederland' beëindigde zijn carrière in 2015. Hij heeft onder meer op zijn indrukwekkende prestigelijst zeven maal 'Sterkste man van Nederland', 'Sterkste man van West Europa' staan en hij vormde het 'Sterkste team van de wereld' met Edwin Hakvoort in 2006 en pakte in 2015 de titel 'Sterkste team van Nederland' met zijn jongere broer Eric Hams die op 10 mei eveneens mee naar Vorden komt om Jarno te voorzien van assistentie.

Opgave
De deelnemers zullen op Hemelvaartsdag om 14.00 uur de wedstrijdarena op het parkeerterrein van sporthal 't Jebbink betreden om de strijd aan te gaan met de titel 'Sterkste man/vrouw van Vorden 2018' als inzet. De specifieke onderdelen zullen nog even geheim gehouden worden. Houd hiervoor de Facebookpagina's van Sporthal 't Jebbink en VOEST in de gaten. Opgeven voor deelname kan door een e-mail te sturen. Ook vrouwelijke deelnemers kunnen zich opgeven die in een aparte competitie zullen gaan strijden om de titel 'Sterkste vrouw van Vorden'.


info@sporthal-vorden.nl

Meer berichten