Hardlopen of wandelen voor het goede doel in buurtschap Linde

VORDEN – In het kader van de actie 'Help ons helpen in Oeganda' organiseren Anita Pierik en Renée Krabben zondag 18 maart in de Vordense buurtschap Linde aan de Schuttestraat 22 (bij het bedrijf De Bovenste Plank) een wandel/hardloop event voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur kan men zich zondag inschrijven voor het wandel/hardloop event. Vanaf 10.30 uur gaan de wandelaars en hardlopers van start. De hardlopers hebben de keuze uit twee afstanden: zes of elf kilometer. De wandelafstand bedraagt zes kilometer. Speciaal voor kinderen is er een hardlooproute van 1.5 kilometer uitgezet. Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassenen vijf euro en 2,50 euro voor kinderen. Er is koffie, thee en wafels te koop. Dat allemaal voor het goede doel.

Anita Pierik en Renée Krabben, beiden werkzaam in Gelre Ziekenhuis Zutphen, vertrekken 3 april naar Oeganda. Zij gaan daar acht weken vrijwilligerswerk doen in het Sint Francis Hospital in Mutolere. Zij zullen daar de verpleegkundigen en de artsen ondersteunen middels klinische lessen, trainingen en voorbeeldgedrag. Beide hebben al eens eerder vrijwilligerswerk in het ziekenhuis in Oeganda gedaan. In samenspraak met Nederlandse artsen die daar ook op vrijwillige basis werken hebben ze een aantal thema's vastgesteld om zich op te richten. De thema's die zij onder de aandacht willen brengen zijn hygiëne, (brand)wonden en pijnbestrijding.
Uiteraard met de daar aanwezige middelen en mogelijkheden. "We kunnen niet onze standaarden aan hen opleggen. Naast het ontbreken van voorzieningen zoals we in Nederland gewend zijn, zijn de financiële middelen ook beperkt in het ziekenhuis. Het gaat daarom met name om het overbrengen van kennis", zo verklaart de Vordense Anita Pierik. Anita Pierik was ruim vijf jaar geleden in hetzelfde ziekenhuis en Renée Krabben in een ander ziekenhuis. Beiden weten dat er ook gebrek is aan basis voorzieningen. Het gaat dan om matrassen, dekens, lakens, nachtkastjes. Maar ook willen zij heel graag een bijdrage leveren aan de aanschaf van een Landcruiser. Hiermee wordt vanuit het ziekenhuis zorg verleend aan de plaatselijke bevolking die (te) ver weg woont van het ziekenhuis. De wegen zijn zeer slecht dus goed vervoer is daarvoor wezenlijk.

Doneren
Inmiddels lopen er nog meerdere acties in het kader van 'Help ons helpen in Oeganda'. Zo is er 21 maart een tulpenverkoop in de hal van Gelre Ziekenhuis in Zutphen, een statiegeldactie bij de Albert Heijn in Vorden en uiteraard heeft het tweetal familie, kennissen, bekenden en onbekenden via social media gevraagd hun ook financieel te steunen. Donaties zijn welkom via het rekeningnummer NL37 KNAB 0257009760 t.n.v. A.H.M. Pierik en/of R. Krabben.

Meer berichten