Dans- en gymvereniging DOG Baak organiseert ieder jaar een groots dansfestijn in Wichmond. Foto: Wilco Kornegoor
Dans- en gymvereniging DOG Baak organiseert ieder jaar een groots dansfestijn in Wichmond. Foto: Wilco Kornegoor

Dance Dance Dance met DOG Baak

Algemeen

WICHMOND/BAAK - Haarborstels, opgeleukte T'shirts, camouflagekleding en mooie hoedjes; dat werd zondag 11 maart allemaal binnengesleept in Sporthal de Lankhorst in Wichmond. Alle toonaangevende dansverenigingen uit de regio Apeldoorn, Eerbeek, Lochem en Bronckhorst kwamen samen voor de dancedemo van Dans- en gymvereniging DOG Baak. Van hiphop, streetdance, moderne dans tot jazzdance, alles kwam aan bod.

Voordat de jaarlijkse dansdemo kon beginnen, verkenden de dansers de vloer van 16 bij 16 meter. Zij bepaalden de startpositie, de routing, pasten de ruimte af in swingende bewegingen en verdwenen weer via de zijkanten. De vloerverkenning was nodig om de vloer te 'voelen', positie te kiezen en te beleven voor het echte werk. De mensen van het licht volgden als ware profs de verrichtingen van de dansgroepen en lieten de dansers optimaal shinen.
Inmiddels had het publiek de stoelen gevonden, de grote lampen dimden, de jongens van het licht zorgden ervoor dat de sporthal een ware danstempel was. De dansers kwamen op om gezamenlijk het dansfeest te openen.
Vol trots en soms wat zenuwachtig startten de dansers op de energieke muziek. Het waren de eigen helden, de kinderen, kleinkinderen, nichtjes, zusjes en buurkinderen die straalden. Er kwam veel energie los. Het was mooi om het contrast te zien tussen de recreatieve groepen en de wedstrijddansers. Het enthousiasme was bij beiden enorm hoog en de waardering voor Dance dance dance was aan het applaus te horen.

Meer info over de diverse dansgroepen en foto's van het evenement, zie de website.


www.dogbaak.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant