De vrijwilligers van Rotary Zutphen gingen aan slag met onder meer het schuren van de uitrij deur, Foto: PR.
De vrijwilligers van Rotary Zutphen gingen aan slag met onder meer het schuren van de uitrij deur, Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Vrijwilligers druk aan het 'klussen' in Hackfortsche Windmolen

Algemeen

VORDEN – Tijdens NLdoet is zaterdag 10 maart een klusgroep actief geweest in de Hackfortsche Windmolen aan Het Hoge. Het ging om een aantal mensen van Rotary Zutphen die als groep meedeed aan NL-Doet, een initiatief van het Oranjefonds waarbij allerlei vrijwilligers worden opgeroepen om iets te betekenen in het kader van maatschappelijke betrokkenheid.

Door Jan Hendriksen

Van het Oranjefonds ontving Stichting Vrienden van de Hackfortsche Windmolen een budget van 280 euro voor materiaal in het kader van NL-Doet. De vrijwilligers van Rotary Zutphen gingen aan slag met onder meer het schuren van de uitrij deur, om de loopdeur op de steenzolder te schuren en te schilderen en om de ligger van de balustrade te schuren en te schilderen.

Verder werden een paar latten van de balustrade geschuurd en in de grondverf gezet, de muren naast de uitrij deur gewit, de stalen kozijnen van de raampje in de menie gezet en de staart rond de kruilier werd dik in de verf (EPS) gezet. Kortom, de handen werd flink uit de mouwen gestoken.

Donateur worden
Vindt men het ook belangrijk dat cultureel erfgoed zoals de Hackfortsche Windmolen aan Het Hoge in stand gehouden blijft? Wordt dan donateur van de Stichting Vrienden van de Hackfortsche Windmolen en maak tenminste vijftien euro over op bankrekening NL96 RABO 0366426109 t.n.v. de Stichting Vrienden van de Hackfortsche Windmolen onder vermelding van 'Bijdrage 2018'. Vermeldt tevens uw adres, telefoonnummer en e-mailadres,

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant