Motor raakte beschadigd na onderuit te zijn gegaan bij chicane in Vorden. Foto: GinoPress B.V.
Motor raakte beschadigd na onderuit te zijn gegaan bij chicane in Vorden. Foto: GinoPress B.V.

Motorrijders onderuit bij in opspraak geraakte chicanes in Vorden

Algemeen

Vorden - Op de Wildenborchseweg in Vorden zijn zaterdagmiddag 24 maart twee motorrijders onderuit gegaan. Eén daarvan raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.45 uur. Een groepje van vier motorrijders reed in de richting van Lochem. Ter hoogte van de tweede betonnen chicane, die eerder in opspraak raakte, gingen twee van de vier motorrijders onderuit. Vanuit de richting van Lochem kwam een bestelbusje aanrijden, welke bij de chicanes voorrang heeft. De eerste twee van de vier motorrijders konden voor het busje langs maar de achterste twee moesten wachten. Door een rem actie gingen beide motorrijders onderuit, waarvan er eentje tegen de betonblokken gleed. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig en ontfermden zich over het gewonde slachtoffer.

Eén van de twee motoren moest worden afgesleept. De ander liep kapschade op en kon zijn weg vervolgen. Door het ongeluk werd de Wildenborchseweg in Vorden enige tijd in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant