Victor Steeman Supersport 300. Foto: Henk Teerink
Victor Steeman Supersport 300. Foto: Henk Teerink

Voorbereidingen wegrace leden Hamove in volle gang

HENGELO - De afgelopen weken vonden er op verschillende circuits in Europa trainingen plaats waar diverse Hamove leden hun nieuwe motor aan de tand voelden ter voorbereiding op het wegrace seizoen 2018. Veelal trainden zij in Frankrijk en Spanje. Een aantal leden reden ook een dag op het TT Circuit Assen.

Het performance Racing Achterhoek heeft twee weken geleden getraind op het circuit van Val du Vienne in Frankrijk. Joey den Besten reed op een Kawasaki Superbike ZX10R 1000 machine en Ilja Caljouw probeerde de Yamaha R6 Supersport 600 uit. Helaas speelden de weergoden niet mee en regende het voortdurend. Hierdoor kon niet alles getest worden wat het team graag wilde. Teameigenaar Tonny Wassink had zijn 250cc Honda ook meegenomen naar Frankrijk,maar door het koude en natte weer liet hij zijn Honda wijselijk aan de kant staan. Afgelopen maandag werd er onder ideale weersomstandigheden één dag getest op het TT Circuit Assen.

Naast het Performance Racing Achterhoek reden nog een aantal Hamove leden in Frankrijk waaronder Toine Gierkink, Victor Steeman en Tasia Rodink. Toine Gierkink zal de overstap maken van de Supersport 300 naar de Supercup 1000. Hij komt uit op een Suzuki in het OW-Cup kampioenschap dat aanstaande zaterdag zal beginnen op het TT circuit Assen. Hij zette in Val du Vienne de snelste tijd van de week neer. Dat deed hij op de laatste dag toen er twee sessies op een droge baan gereden konden worden.

Victor Steeman reed afgelopen twee seizoenen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, de talentencompetitie voor de Grand Prix. Aan het einde van seizoen 2017 kreeg Steeman te horen dat hij dit jaar niet meer verder mocht in deze competitie. De talentvolle coureur uit Lathum ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond deze in de onlangs opgezette Supersport 300 klasse. De eerste echte krachtmeting voor Steeman zal zijn in het weekend van 27 tot en met 29 april. Dan rijdt hij zijn eerste race met de KTM op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Snelle dame Tasia Rodink liet weten dit jaar in Hengelo Gld. te rijden en aan de 500 kilometer van Assen te zullen deelnemen. In Hengelo zal ze rijden op haar vertrouwde 125 cc Honda. In Assen zal ze samen met haar vriend Kevin van Leuven uitkomen op een supersport 600. De afgelopen weken reden onder andere de leden Rob Hartog, Scott Deroue en Cliff Kloots vele kilometers op diverse Spaanse circuits ter voorbereiding van het aankomende seizoen. Aankomende zaterdag zal er in Assen de eerste OW-Cup race van dit jaar verreden worden. Een week later van 20 t/m 24 april staat het WK SBK in Assen op het programma. Daarin komt onder meer wereldkampioen Jonathan Rea en onze Nederlandse topper Michael v.d. Mark in actie. De Hamove leden Hartog en Deroue zullen te zien zijn in het WK Supersport 600 en WK Supersport 300 kampioenschap dat weekend.

Het Internationale Road Racing Championship zal hun eerste wedstrijden rijden op 5 en 6 mei in Hengelo Gld. op het prachtige circuit de Varsselring.

Meer berichten