Met de jonge enthousiaste in Bulgarije geboren Christo Guenov als dirigent waait er een nieuwe frisse wind door het Vordens Mannenkoor. Foto:  PR.
Met de jonge enthousiaste in Bulgarije geboren Christo Guenov als dirigent waait er een nieuwe frisse wind door het Vordens Mannenkoor. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

Het Vordens Mannenkoor zoekt nieuwe leden

VORDEN – Zingen is goed voor de gezondheid zo wijzen vele wetenschappelijke onderzoeken uit. Activering van het hele lichaam, betere doorstroming, mentale ontspanning door muzikale inspanning zijn zomaar enkele belangrijke beïnvloedingen. Nog beter is zingen in groepsverband. Ook dit is wetenschappelijk bewezen. Voor mannen is het allerbeste: zingen met andere mannen. Daarom doet het Vordens Mannenkoor een oproep om bij het Vordens koor te komen zingen.

Door Jan Hendriksen

Het Vordens Mannenkoor is na 82 jaar nog steeds niet weg te denken in Vorden. En met de komst in 2015 van de jonge enthousiaste in Bulgarije geboren Christo Guenov als dirigent waait er een nieuwe frisse wind door het koor. Het Vordens Mannenkoor is met 48 zangers nog springlevend, maar wil graag nieuwe zangers verwelkomen. Men kan namelijk wel wat versterking gebruiken. Daarom organiseert het koor zaterdag 21 april van 14.00 tot 17.00 uur in het Kulturhus in Vorden een kennismakingsmiddag. Nieuwsgierig geworden? Stap dan over de drempel en maak die middag kennis met het koor. Dit is namelijk de kans om sfeer te proeven en te ervaren wat zingen in een mannenkoor zo mooi maakt. De koorleden zorgen voor een hapje en een drankje en willen graag aan ieder die belangstelling heeft om lid te worden alles over het koor vertellen.

Het repertoire van het Vordens Mannenkoor is zeer gevarieerd. Naast klassieke koorwerken staan ook lichtere populaire nummers uit alle delen van de wereld op het programma. "En we zingen ook nummers uit bekende musicals maar ook van The Beatles, Simon & Garfunkel, Bette Midler, Boudewijn de Groot en vele anderen. Veelal kiezen we voor vierstemmige koormuziek en binnen ons koor zingt onze eigen bariton Ludo Eijkelkamp regelmatig als solist", zo vertellen Arie Aalpol en Henk Sleumer van het koor vlak voor een repetitieavond die wekelijks steevast op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Kulturhus plaatsvindt. Het koor besteedt ook extra aandacht aan stemvorming. Vier keer per jaar wordt er 45 minuten stemvorming gegeven per stemgroep vooraf aan de repetitie door een zangdocente.

Evenals andere koren in de regio kent ook het Vordens Mannenkoor door verhuizing en vergrijzing een lichte terugloop in het ledental. "En om op sterkte en in de toekomst op niveau te kunnen blijven zingen hebben we instroom van nieuwe leden nodig", zo verklaart voorzitter Henk Sleumer. Iedere man kan lid worden van het Vordens Mannenkoor. "Wij stellen geen speciale eisen. Muziek van papier kunnen lezen heeft voordelen, maar is bij ons absoluut geen voorwaarde. Ons motto is en blijft: 'Plezier in zingen staat voorop'."

Optredens
Het Vordens Mannenkoor verzorgt jaarlijks meerdere optredens in Vorden en omgeving. Zo vindt het eerstvolgende concert (Lenteconcert) in de Hervormde Kerk in Steenderen op 2 juni plaats. Ook gaat het koor wel eens op een concertreis. Dit jaar staat er van 5 tot en met 7 oktober een reis naar Bad Laasphe (Sauerland) in Duitsland op het programma.

Voor meer informatie, neem contact op.


0575 - 523054

0575 - 556619

www.vordensmannenkoor.nl

www.facebook.com/vordens.mannenkoor.1

Meer berichten