Judith Nijland treedt op in het Theater onder de Molen. Foto: PR
Judith Nijland treedt op in het Theater onder de Molen. Foto: PR

ABBA-muziek in Theater Onder de Molen

VORDEN/LINDE - Theater Onder de Molen staat zondagmiddag 22 april in het teken van ABBA. Op dit moment toert Judith Nijland met 'A Jazz Tribute to ABBA', waarbij ze met haar band ABBA-liedjes 'verjazzt'.

'Waterloo', 'Dancing Queen' of 'The Winner Takes it all'; wie kent deze prachtige nummers niet? Maar 'Waterloo' als jazzballad? Of 'I have dream' met een latin groove? Jazz-zangeres Judith Nijland durfde het aan en deed samen met haar band, bestaand uit pianist Danny van Kessel en contrabassist Pieter Althuis, een greep in het enorme repertoire van de Zweedse groep. Ze namen een groot aantal bekende en wat minder bekende songs onder handen. De liedjes blijven overeind, maar jazz neemt het over.

Judith Nijland studeerde aan het conservatorium in Den Haag en heeft inmiddels vijf cd's op haar naam staan. Judith zingt het liefst zoveel mogelijk live met haar band. Zowel in Nederland als in het buitenland. Ze toerde de afgelopen jaren door Europa, Thailand en Amerika. En met A Jazz Tribute to ABBA zelfs in Australië en Japan.
Deze zondagmiddag krijgt het publiek een flinke dosis 'verjazzed' ABBA-repertoire. Het publiek zal tussen verrassing en herkenning heen en weer gaan.
En naast de ABBA nummers zal het Judith Nijland Trio swingende jazzstandards, andere verjazzde popliedjes, soulballads en mooie bossa's brengen. Dat - in combinatie met een enorme dosis enthousiasme - is wat de luisteraars te wachten staat deze middag.
Deze voorstelling is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 15.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro, exclusief consumpties. Reserveren is mogelijk via de website.


www.theateronderdemolen.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten