Daphne Vruggink was de enige dame in het veld. Foto: Marieke Rouwenhorst
Daphne Vruggink was de enige dame in het veld. Foto: Marieke Rouwenhorst

Veel belangstelling voor 2de clubcross VAMC

VORDEN - Onder een lekker voorjaarszonnetje organiseerde de VAMC hun tweede clubcross van het jaar in het buurtschap Delden. Waren ze voor twee weken terug nog te gast bij de familie Groot Enzerink, zaterdag 14 april waren ze op uitnodiging van de Familie Scheffer te gast op hun land voor een ouderwetse Deldense clubcross. Er waren weer veel leden gekomen om de competitie op sportieve en gezellige wijze met elkaar aan te gaan.

Bij de bromfietsen was er een pittige strijd tussen Stijn Sloot en voor de enige vrouwelijke deelneemster Daphne Vruggink uit Delden, uiteindelijk wist Stijn Sloot met twee manche-overwinningen de dagwinst te pakken. Ook in de 125cc was het al vanaf de start een mooi gevecht. Yakimo Malawauw en Maurice van de Berg hadden elkaar wederom gevonden en zette hun strijd van twee weken terug voort. Ondanks dat Yakimo zijn hand blesseerde tegen een paaltje zette hij door. Met twee manche-overwinningen was hij te sterk. Maurice van den Berg werd tweede en Robert van Til derde. Ook deze week weer een quad-rijder in de baan; Michel ter Vrugt, de man die er met alle punten vandoor ging.

Bij de open klasse ook een mooi deelnemersveld. Overal in het veld was er strijd tussen de heren crossers. Een kopgroep van drie had elkaar al snel gevonden. Michel Hoenson, Bas Klein Haneveld en Thijs Bulten stuwde elkaar zo op dat nummer 4 bijna werd gelapt. Een stevige strijd dus die Bas Klein Haneveld in de slotfase van de eerste manche door slim rijden winnend wist af te sluiten. Zo niet de tweede manche, hier pakte Michel Hoenson gelijk de teugels goed vast en wist deze manche net voor Thijs Bulten te winnen. In de eindstand won Michel Hoenson voor Bas Klein Haneveld en Thijs Bulten.

De recreanten hadden veruit de grootste groep deelnemers. Niet minder dan 17 rijders die naast de baan gemoedelijk de wedstrijd doorspreken, maar op de motor het gashendel laten spreken. Tom Berends wist de winst van de dag naar zich toe te trekken door in de slotfase van de tweede manche Johannes van Kempen te verrassen met een geweldig eindschot. Daarachter reed Deldenaar Sebastiaan Hamer een prima wedstrijd door de derde plaats veilig te stellen achter bovenstaande heren. Al met al een gezellige dag waarbij vlak na de wedstrijd de vrijwilligers al gelijk het tijdelijke circuit weer omtoverde tot landbouwgrond.

De VAMC zegt dank aan de familie Scheffer voor de gastvrijheid en de Deldense firma HT Rallyraid met hun Dakar truck als uitvalsbasis voor de organisatie van de cross. Op zaterdag 28 april staat het volgende evenement op de kalender. In het centrum van Vorden zullen een aantal leden een demo met enduro-motoren geven. In de zomer zal er weer een Medler Knockout zijn in buurtschap Medler.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten