De touwtrekkers kregen nieuwe trainingsjassen van Bouwservice G.M. Stofbergen uit Epe. Foto: PR.
De touwtrekkers kregen nieuwe trainingsjassen van Bouwservice G.M. Stofbergen uit Epe. Foto: PR. (Foto: Jan Hendriksen)

TTV Vorden gastheer voor tweede competitieronde Gewest Oost

VORDEN – Touwtrekvereniging Vorden is zondag 22 april gastheer voor de het tweede competitietoernooi van het Gewest Oost van de Nederlandse Touwtrek Bond (NTB). De wedstrijden op het sportcomplex van TTV Vorden aan de Ruurloseweg 110 in buurtschap Medler beginnen om 11.30 uur.

Door Jan Hendriksen

TTV Vorden komt dit seizoen in de gewestelijke competitie, die uit totaal acht competitiewedstrijden bestaat, in actie met een team in zowel de 680 als de 720 kilogram klasse, onder leiding van coach Martin Stofbergen. Ook het jeugdteam van TTV Vorden onder leiding van trainer Bauke ten Tije is dit seizoen weer vertegenwoordigd in de gewestelijke jeugdcompetitie. Op het toernooi in Vorden ziet men zondag tussen 11.30 en 13.30 uur wedstrijden in de jeugdklasse en de 680 kilogram klasse gevolgd door de 600 kilogram klasse en de vrouwenklasse van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Daarnaast organiseert TTV Vorden een vrije klasse voor zestallen tijdens het middagprogramma, voor zowel getrainde als ongetrainde teams. Teams kunnen zich hiervoor tot donderdagavond aanmelden bij ttvvorden@gmail.com.

De laatste jaren behaalden de verschillende teams van TTV Vorden aansprekende resultaten in zowel de gewestelijke competitie als tijdens het NK. Zo werd vorig jaar het 680 kilogram team vierde tijdens de zomercompetitie en derde op het NK. Het 720 kilogram team eindigde zowel in de zomercompetitie als op het NK op een tweede plaats. Het jeugdteam van TTV Vorden behaalde vorig jaar een derde plaats in de competitie en een tweede op het NK. Dit jaar heeft de vereniging als doelstelling om in de gewestelijke competitie hoog te eindigen. Er wordt al vanaf begin januari samen met TTV Heure uit Borculo hard hiervoor getraind. In de jeugdklasse is het eerste toernooi, met een eerste plaats voor de Vordens jeugd zeer succesvol verlopen. Voor de senioren was de 'oogst' wat matig door veel afwezigen tijdens de eerste competitieronde. Voor de rest van het seizoen vindt versterking van de basis plaats door doorstromende jeugdleden en nieuwe leden en daarmee ziet TTV Vorden het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet.

De gewestelijke competitie is dit jaar overigens gewijzigd van opzet. De jeugdklasse strijdt net als vorige jaren weer op acht zondagen voor het eindklassement. Bij de senioren is er dit jaar een gewichtsklasse toegevoegd: namelijk de 600 kg klasse. Voor de 720, 680, 640 en 600 kilogram klasse wordt de competitie op vier zondagen gespeeld met om en om de combinatie van de 720 met de 640 kilogram klasse en de 680 met de 600 kilogram klasse.

Nationale kampioenschappen
Naast de gewestelijke kampioenschappen zal TTV Vorden dit jaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen in Monnikendam. Daarnaast zullen een aantal leden in juli meedoen aan selectiewedstrijden om Nederland te kunnen vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen. Deze worden gehouden van 19 tot en met 22 september in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Scholentoernooi
Nog net vóór de wereldkampioenschappen vindt op zondag 16 september, in de Nationale Sportweek het jaarlijkse basisscholentoernooi plaats. De basisscholen uit Bronckhorst, Berkelland cen Lochem zullen voor dit toernooi uitgenodigd worden. TTV Vorden biedt hierbij de scholen de mogelijkheid om van tevoren een keer te oefenen aan een heus wedstrijdtouw, op de trainingsaccommodatie.

Uitbreiding en nieuwe sponsor
Momenteel legt TTV Vorden de laatste hand aan de herinrichting en de uitbreiding van de parkeerplaats op het sportcomplex aan de Ruurloseweg. Door de gezamenlijke trainingen met TTV Heure uit Borculo was uitbreiding van de parkeerplaats noodzakelijk die zondag 22 april officieel in gebruik wordt genomen. Daarnaast is er ook een nieuwe sponsor gevonden voor de trainingsjassen. Deze zijn geschonken door Bouwservice G.M. Stofbergen uit Epe.

Meer berichten