Afbeelding
advertorial

Waarom zijn elektrische auto's relatief duur?

Algemeen

Volledig elektrische auto's rijden nog niet zo lang rond. Voordat de volledig elektrische auto op de markt kwam waren er wel hybride auto's en natuurlijk auto's met een brandstofmotor. Hybride auto's worden deels aangedreven door een elektromotor maar maken ook nog gebruik van een brandstofmotor. Volledig elektrische auto's zijn relatief duur om verschillende redenen. Vooral in voor het aanschaffen van een elektrische auto liggen de prijzen nog zeer hoog in tegenstelling tot auto's met een brandstof motor. Dit komt onder andere door de technologie en de materialen die nodig zijn voor het produceren van de elektrische auto's. Ook de ontwikkeling van elektrische auto's draagt bij aan de hoge kosten voor de aanschaf.

Voordeel hebben bij elektrisch rijden
Elektrisch rijden kan toch in verschillende opzichten voordelig. Je kunt er zelf voordeel van hebben, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Zo wordt het rijden met een elektrische auto door de Nederlandse overheid gestimuleerd op verschillende manieren. Zo kun je vanuit de overheid bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende financiële voordelen wanneer je een elektrische of een hybride auto rijdt. Ben je van plan om volledig elektrische ga rijden dan hoef je bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen. Als je in een hybride auto rijd dan betaal je maar de helft van de oorspronkelijke wegenbelasting. Andere interessante financiële voordelen die worden aangeboden zijn de lage bijtelling die er voor elektrische auto's geldt. Ook is het mogelijk om zakelijk op verschillende manieren gebruik te maken van deze voordelen.

Weg met de oude auto
Gestimuleerd worden met financiële voordelen om elektrisch te gaan rijden geeft jou misschien net dat zetje in de rug om jouw oude auto weg te doen. Als je op dit moment nog in een auto rijdt met een brandstof motor dan moet je hier ook vanaf. Wanneer je elektrisch gaat rijden kun je de auto inruilen bij de garage of zelf verkopen. Als je door noodzaak een nieuwe auto moet kopen, zoals na een aanrijding of ongeluk, dan moet je auto waarschijnlijk naar de sloop. In Gelderland zijn er genoeg autosloopbedrijven die jouw auto vakkundig kunnen demonteren. De auto wordt dan gesloopt en vernietigd. Hiervoor wordt door de sloperij een verklaring afgegeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant